De 4 redenen om een OnePlus 2 te kopen

OnePlus 2 covers
De OnePlus 2 is definitief gearriveerd en veel mensen staan nu voor de keus: kopen, of niet? Hier zijn enkele argumenten die je misschien nét het zetje geven.

1. Vingerafdrukscanner

De OnePlus 2 beschikt over een aantal snufjes die tot voor kort voorbehouden waren aan high-end toestellen. Zo is daar de vingerafdrukscanner, die net zo goed is als die van de iPhone 6. Voorlopig kun je er alleen je phone mee unlocken, maar dat verandert wellicht als OnePlus de firmware update. Wel heeft hij de mogelijkheid meerdere vingerafdrukken op te slaan.

2. USB-C-aansluiting

De OnePlus 2 een van de eerste toestellen met een USB-C-poort. Daar moet wel bij worden aangemerkt dat deze USB 2 is, en dus geen gebruik maakt van de hogere snelheden van USB 3.

3. De Camera

Het toestel beschikt over een uitstekende 13 megapixel-camera. Net niet zo goed als die van de LG G4 of Galaxy S6, maar nog steeds indrukwekkend voor een budgettoestel voor wat betreft de scherpte en kleuren. Bovendien is hij voorzien van een HDR-modus en kan hij in 4K fotograferen.

4. Prijs-kwaliteitsverhouding

De prima specificaties en een aantal features die je normaal gesproken alleen bij high-end toestellen tegenkomt staan een redelijke prijs niet in de weg. Voor 339 euro is hij al van jou – vergelijk dat eens met de 500+ euro die je betaalt voor een LG G4, of de Galaxy S6 met een adviesprijs van bijna 600 euro.

Bezwaren

Zoals we deze week zagen legt de ‘flagship killer’ het qua snelheid toch echt af tegen de paradepaardjes van de grote fabrikanten. Daarnaast ontbreken enkele functionaliteiten die inmiddels steeds meer de standaard worden, zoals NFC en draadloos opladen.

4 reacties

  1. Ziet er goed uit. Ikzelf vind draadloos opladen en een snelle processor wel belangrijk, NFC heb ik ook op mijn telefoon maar gebruik die niet zo vaak. Net als bluetooth in het begin is er nog weinig NFC te doen.

  2. Achterhaalde informatie …

    De scanner is in diverse reviews al bekritiseerd dat deze lang niet zo goed werkt als in de Iphone 6.

    De USB C aansluiting is leuk maar naast het feit dat hij weinig toevoegt afgezien van de Lightning achtige ‘maakt niet uit hoe je hem draait’ makkelijke aansluiting heb je in 1x geen ruk meer aan de micro usb aansluiting die tegenwoordig overal te vinden is. En zoals bij mij overal klaar ligt en ik dus overal kan laden en niet steeds met lader/kabel hoef te slepen.
    Je zult dus weer een aantal nieuwe kabels moeten kopen. Geen ramp ansich maar om dit nou een sellingpoint te noemen is vreemd.

    Ook de vergelijking van de camera die ‘net niet zo goed’ is slaat nergens op. Het is een prima camera, niks mis mee maar zeker niet op dezelfde hoogte als die van de Iphone 6 en vooral de S6 en het verschil is ook niet minimaal ofzo. Er is duidelijk verschil in de reviews te zien. Ook is de camera (software wellicht) traag.
    Wederom niks mis mee voor een toestel met dit bedrag maar ook geen selling point.

    Value for money is zeker een selling point !
    En ik vind Dual sim en die verschillende skins wel apart en doen echt iets vwb het design.

    Moge duidelijk zijn, voor het geld op dit moment een topper, maar zeker niet de top der smartphones.

  3. Geen flagship killer, zeker niet die van 2016 zoals Oneplus zegt.
    Maar wel een heerlijke telefoon, die Oneplus Two.
    Na de Oneplus One toch even wennen aan de aangepaste software, maar feitelijk niet te kloppen op value for money.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *