Vier samen met Google Maps Mario Day

Auteur: , 1 Reactie
Google Maps Mario Day

Mario Kart is er niets bij!

Het is vandaag een speciale dag, namelijk Mario Day. Onze favoriete loodgieter gaat alweer heel wat jaartjes mee, maar behoort nog altijd tot de crème de la crème van de gamepersonages. Vaak gepaard met zijn maatje Luigi creëert het Mario-merk al jarenlang topgames, van Super Smash Bros. tot Mario Kart. Op laatstgenoemde haakt Google Maps vandaag op originele wijze in.

In de nieuwste versie van Google Maps voor Android en iOS is Mario namelijk aanwezig. Normaal gesproken word je bij de routenavigatie bijgestaan door een pijltje dat jou moet representeren op de weg, maar door op het Mario-style vraagteken te tikken, kun je deze pijl vervangen door Mario zelf.

De feature is het gevolg van een samenwerking tussen Nintendo en Google. Mocht je vandaag toevallig nergens naar toe gaan: geen paniek. De feature blijft een week beschikbaar in de navigatie-app.

Vraag je je af waarom het juist vandaag Mario Day is, kijk dan nog eens goed naar de datum: 10 maart kun je ook schrijven als Mar. 10, een afkorting in het Engels. Met een beetje l337-ervaring haal je hier natuurlijk Mario uit! Voor de echte fans onder ons: druk je 100 keer op het gele vraagteken in Google Maps met Mario Day, dan krijg je een ‘easter egg’.1 reactie

Je zou er spontaan een stuk van gaan rijden. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).