Vijf maffe Nederlandse Kickstarters

Boncho
We zetten de schijnwerpers op vijf succesvolle Nederlandse Kickstarters die een écht origineel concept bieden. Misschien wel te origineel?

Midis

Midis

Tegenwoordig verliezen akoestische instrumenten steeds meer terrein ten opzichte van synthesizers en software-programmas. Nieuwe manieren van opnemen bieden meer mogelijkheden om geluid te manipuleren. Tegelijkertijd kun je de intuïtieve, handmatige bediening van traditionele instrumenten missen. De midis van OWOW willen dat veranderen.

In totaal zijn er vijf van deze midi-controllers. De WOB die je hierboven ziet is de eerste. Dan zijn er nog de Wiggle, waarmee je geluid kunt vervormen door de controller rond te draaien, de Drum, die je de drumsounds laat aansturen door in de lucht te drummen, de Pads, een drumcomputer zo groot als een pinpas waar al je drumsounds in passen, en de Scan, waarmee je muziek gewoon uit kunt tekenen.

[gv data=”dWBQBNwhj54″][/gv]

Zoals wel vaker ligt men iets achter op schema: ze zouden aanvankelijk in februari geleverd worden, maar de productie is nu daadwerkelijk gestart. We hebben er hierboven maar even een filmpje bij gedaan, want deze moet je in actie zien.

Sweakers

Sweakers

Nooit meer uitglijden bij het zwembad én er als een malloot uitzien? Blijkbaar is er een markt voor, want de Sweakers hebben hun doel van 25.000 euro inmiddels behaald.

Uiteraard zijn de schoentjes bedoeld voor kinderen – die zien waarschijnlijk wat meer in de vrolijke kleurtjes dan wij. Ze hebben daarnaast een heleboel andere voordelen: ergonomisch, anti-bacterieel, lichtgewicht en wasbaar.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer ze daadwerkelijk worden geleverd. September 2015 is alvast niet gehaald.

Professional Dueling & Cosplay LED Saber

Lightsaber

Het is één van de grootste problemen bij het Star Wars-cosplayen: waar haal ik een professioneel ogende lightsaber vandaan? Niet alleen het uiterlijk, maar ook duurzaamheid en ergonomie staan bij de ontwikkelaars hoog in het vaandel. Geen kramp in je hand dus als je urenlang anderen bestrijdt met je nieuwe lichtzwaard. Productie is inmiddels gestart na het ophalen van meer dan 20.000 euro.

Pointer

Pointer

Drinking wine with style. Anytime. Anywhere is de slogan van dit tamelijk maffe wijnglas, dat je dankzij de punt aan de onderkant zo in de grond kunt steken. Nooit meer wijn morsen tijdens het picknicken!

Blijkbaar was dit voor veel mensen een groot probleem. De glazen zijn inmiddels namelijk daadwerkelijk verkrijgbaar (15.000 euro opgehaald).

Boncho: The Bike Poncho

Boncho

Zie jij jezelf al door de stad fietsen in deze aerodynamische bike-boerka? De bedenker van de Boncho, de Nederlandse fietsfabrikant VanMoof, hoopt van wel. En ze lijken gelijk te krijgen, want inmiddels is er al €138.628 geïnvesteerd door 1994 backers. Ze zijn inmiddels in productie en het is mogelijk ze te pre-orderen. De kans dat je je geld noch een bike-poncho tegemoet gaat zien lijkt ons vrijwel nihil.

Meer? Zie ook: 5 populaire kickstarters van Nederlandse bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *