Vijf Nederlandse games op de E3 beurs in Los Angeles

Auteur: , 1 Reactie
Vijf Nederlandse games op de E3 beurs in Los Angeles

Tijdens de E3 worden alle nieuwe games voor het aankomende jaar getoond. Dit jaar zijn er ook een aantal Nederlandse games vertegenwoordigd.

Nuclear Throne door Vlambeer

De eerste onafhankelijke game komt van Vlambeer. Deze indie game studio van Rami Ismail en Jan Willem Nijman hebben het spel Nuclear Throne ontwikkeld. Een RPG dat al op de pc beschikbaar was en via Steam te downloaden is. Tijdens de E3 presenteren ze de versie voor de Playstation 4. Het is de bedoeling dat jij als mutant vecht voor de troon in een apocalyptische wereld.

Please Be Nice :( door Aron Koning

Deze game is ontwikkeld door de 18 jarige Aron Koning. Met het spel Please Be Nice :( heeft hij zelfs een prijs gewonnen tijdens het IndieCade festival. Daarmee bemachtigde hij een plekje op de E3 beurs om zijn game te tonen. In het spel dat steeds evolueert is het de bedoeling dat je de eindstreep haalt. Elke keer als iemand het spel uitspeelt kan hij of zij iets toevoegen. Hierdoor wordt het spel steeds uitgebreider en daarnaast ook nog eens moeilijker.

Bounden door Game Oven

Het spel Bounden is nu alleen nog maar beschikbaar voor de iPhone, maar de makers zijn druk bezig met een versie voor Android. De Nederlandse studio Game Oven heeft een aantal titel geproduceerd waarvan Fingle waarschijnlijk de bekendste is. Met Bounden heb je twee spelers nodig die allebei hun vingers op het scherm gedrukt houden. Op aanwijzing van het spel moet je allebei bewegingen maken die is gechoreografeerd door het Nationale Ballet. zo ontstaat een dans zoals je in bovenstaande video kan zien.

Killzone: Shadow Fall door Guerilla Games

De bekendste is misschien wel Killzone Shadow Fall van de Amsterdamse Guerilla Games. Je zou je alleen kunnen afvragen hoe Nederlands deze studio nog is aangezien zij in 2005 opgeslokt zijn door Sony. Killzone Shadow Fall was een launch titel voor de PS4, maar tijdens de E3 presenteren ze een nieuwe DLC die een online coöperatieve functie toevoegt.

Metrico door Digital Dreams

In dit vreemde puzzel spel van Digital Dreams leef je eigenlijk in een infographic. Door de bewegingen die jij maakt kan je de infographic veranderen. Op deze manier moet jij proberen om het volgende level te halen. Het spel is tijdens de E3 geintroduceerd voor de Playstation Vita, de kleine handheld van Sony. (via: NRCQ)1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).