Vince Gilligan: piraterij heeft Breaking Bad geholpen


Het viel de top van HBO al op toen Game of Thrones massaal werd gedownload en voor een ongekende buzz op het internet zorgde: piraterij zorgt voor brand awareness. Vince Gilligan, bedenker van hitserie Breaking Bad, deelt die opvatting.

Piraterij mag dan met hand en tand worden bestreden door Hollywood en haar loopjongens, in de film- en televisiewereld zijn er ook genoeg personen van mening dat er soms een positief effect vanuit kan gaan. Tegen de BBC zegt Vince Gilligan:

“I see that there are two sides to this coin. If I’m being honest I see that the illegal downloading led to a lot of people watching the series, becoming aware of the series who otherwise would not have been… I see that in some ways illegal downloading has helped us, certainly in terms of brand awareness, so that’s a good side.”

De nadelen zijn volgens Gilligan ook evident: hoe vaker zijn serie wordt gedownload, des te meer inkomsten hij en iedereen die verbonden is aan Breaking Bad misloopt. Maar dat weegt waarschijnlijk niet op tegen de gratis reclame die een massaal gedownloade serie oplevert.

Tot slot: Save Walter White!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *