Vinden we leuk: Facebook krijgt een dislike-knop

Auteur: , 4 Reacties

Hat0rs unite!

De cirkle jerk van positiviteit op Facebook komt ten einde. “Mensen vragen al jaren om de vind-ik-niet-leuk-knop. We geven daar eindelijk gehoor aan” aldus oprichter en CEO Mark Zuckerberg in een vraaggesprek. Het bedrijf gaat na jaren van kritiek overstag en komt met een knop waarmee gebruikers empathie kunnen uitdrukken. We maken uit de woorden van Zuckerberg niet op dat het een keiharde dislike-knop wordt om berichten negatief te beoordelen. Meer een feature om slecht nieuws een waardering te geven.

Facebook is altijd terughoudend geweest met negativiteit. Te veel dislikes zouden “niet goed voor de wereld” zijn. En uiteraard ook niet voor Facebooks advertentie-inkomsten, want bedrijven die worden gedisliked hebben minder trek om op Facebook te adverteren.

De Facebook-oprichter wil niet dat het social media-platform gaat lijken op Reddit, waar gebruikers de plaatsing van berichten op de site beïnvloeden door er voor- of tegen te stemmen:

“You don’t want to go through the process of sharing some moment that was important to you in your day and have someone ‘downvote’ it. What they really want is the ability to express empathy. Not every moment is a good moment.”

De knop wordt momenteel ontwikkeld en zal binnenkort worden geïmplementeerd.4 reacties

Waarschijnlijk wordt het meer een “vind ik erg” knop voor als het nieuws niet echt “leuk” is.

Een “vind ik niet leuk” knop zou onmiddellijk een kritische massa aan trollen aantrekken en Facebook instantaan doen desintegreren…
@sacha: Haha. Zie het al helemaal voor me! Maakt Facebook misschien wel weer iets interessanter… ;)
Drie maanden geleden mijn Facebook account opgezegd. Bevalt tot op heden uitstekend eigenlijk.
@Donstil: Ik overweeg dat ook wel eens echter gebruik ik FB ook als een soort van nu.nl. Gewoon beetje de (commerciële) artikelen lezen maar ook de grappige filmpjes en foto’s checken. Daarbij heb ik het volgen van 98% van mijn “vrienden” uitgezet zodat ik niet meer van die irritante baby foto’s etc hoef te zien. Enkel de posts van vrienden die wel dicht bij me staan zie ik nu voorbij komen. Tot slot gebruik ik het als een chat app om te communiceren met mijn vrienden. Vroeger hadden we hier MSN voor maar dat is niet meer. En een alternatief dat ook door iedereen gebruikt wordt ken ik niet. Wellicht dat Skype dit kan worden maar nu is dat nog niet zover. Hoe ga jij hier mee om?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).