Vingerafdrukscanner iPhone 5s gehackt [video]

Touch ID hack door CCC
Blijkbaar is de Touch ID vingerafdrukscanner van de iPhone 5s toch niet zo veilig als Apple ons wilden doen geloven. Een Duitse hackersorganisatie, Chaos Computer Club, is erin geslaagd om met een geprinte vingerafdruk een iPhone 5s te ontgrendelen.

Hoe ze te werk gingen? Eerst moet er een foto van een vingerafdruk gemaakt worden met een resolutie van minimaal 2400dpi. Daarna kan je deze foto, in negatief, afdrukken met een laserprinter op een transparant vel. De resolutie moet dan 1200dpi zijn en je moet ‘dikke’ inkt gebruiken. Tot slot moet je over de print latexmelk of houtlijm smeren en laten drogen.

Die afdruk kan je vervolgens over je vinger doen en daarmee kan je dan een iPhone 5s met vingerafdrukscanner voor de gek houden. Het is dus mogelijk om met relatief simpele middelen een iPhone voor de gek te houden, maar het is wel relatief veel werk. Voor de meeste mensen zal dit waarschijnlijk teveel moeite zijn.

De website istouchidhackedyet.com omschrijft deze poging als ‘maybe’, want ze willen eerst nog wat meer bewijs zien. Onderstaande video is in hun ogen niet genoeg. (via: ccc.de)

[gv data=”HM8b8d8kSNQ”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Inderdaad nogal bewerkelijk. De telefoon is dan misschien minder geschikt als zakelijke telefoon wanneer je bij de geheime dienst werkt, maar de gemiddelde iPhone 5S gebruiker zal dit toch aan z’n spreekwoordelijke reet roesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *