Vingerafdrukscanner van Samsung zorgt voor ongelijke helderheid

Vingerafdrukscanner van Samsung zorgt voor ongelijke helderheid
Voorlopig dus nog geen vingerafdrukscanner onder het scherm.

Samsung zou bij het integreren van een vingerafdrukscanner in het scherm last hebben van verschillen in schermhelderheid. Het deel van het telefoonscherm, waar de vingerafdrukscanner onder zit, zou zichtbaar helderder zijn dan de rest van het scherm. Dit zegt een bron tegen Phone Arena.

De problemen met de helderheid zou een reden zijn waarom de Galaxy Note 8 nog niet beschikt over een vingerafdrukscanner in het scherm. Ook zou de beveiliging van de vingerafdrukscanner nog niet goed genoeg zijn.

Ondertussen is de strijd om wie het eerste een vingerafdrukscanner in het scherm van zijn smartphone bouwt nog steeds bezig. De strijd tussen Apple en Samsung komt mede door de steeds smaller wordende schermranden, waardoor er bijna geen plaats meer is voor een vingerafdrukscanner op de voorkant van de telefoon.

Samsung heeft bij zijn Galaxy S8 gekozen voor een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Ook heeft die smartphone een irisscanner aan de voorkant, zodat gebruikers met hun iris hun telefoon kunnen ontgrendelen.

3 reacties

  1. Ik riep dat maanden geleden hier al … Samsung zal dus echt wat verder onderzoek moeten doen.
    En vwb scherm techniek is Samsung heer en meester.

    Als Apple er wel mee komt dan beloof ik je dat het zichtbaar is en dat is gewoon zonde op iets wat als display door moet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *