Virtual reality biedt uitkomst voor patiënt met psychose

Auteur: , Geen reacties
virtual reality

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen gaat aan de slag met virtual reality-therapie, waar vooral psychosepatiënten baat bij moeten hebben.

De therapie bestaat uit vier virtuele werelden. De patiënt kan zich door middel van een Oculus Rift en een joystick een weg banen door deze verschillende omgevingen. Zo wordt het voor de patient mogelijk om door een stad te lopen en bijvoorbeeld winkels en restaurants te bezoeken. De therapie moet een oplossing bieden voor mensen die last hebben van sociale angst en hun helpen om aan bepaalde situaties te wennen.

Daarnaast kunnen de onderzoekers ervoor zorgen dat de patiënt in de virtuele wereld steeds meer mensen tegenkomt en kan ook het gedrag van deze mensen worden aangepast. Zo kunnen de patiënten steeds beter leren hoe ze in verschillende situaties het beste kunnen reageren. Voor hulpverleners heeft deze vorm van therapie veel voordelen. Zij kunnen op deze manier bijvoorbeeld goed inschatten waar de betreffende patiënt moeite mee heeft.

Of de therapie ook werkelijk aanslaat, zal over een aantal jaar duidelijk worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).