Virus Shield, meest populaire betaalde Android app is nep

Android Virus Shield
De afgelopen tijd stond de app Virus Shield in veel landen bovenaan de Google Play-lijst met meest populaire betaalde apps. Inmiddels niet meer, want de Android app is verwijderd omdat het om pure oplichterij bleek te gaan.

De 4 dollar kostende app beloofde de gegevens van de Androidgebruiker te beschermen tegen virussen en malware. De app pretendeerde zuinig met de accu om te springen en de gebruiker niet te vermoeien met advertenties. Een eenvoudige app zonder poespas, maar tegelijk wel een lekker veilig gevoel op het tamelijk open Android platform.

Niets bleek minder waar, want letterlijk het enige dat de app deed is een afbeelding tonen waarmee aangegeven wordt dat het systeem beschermd is. Niets meer, niets minder. Virus Shield werd in enkele weken meer dan 10.000 keer gedownload en kreeg een gemiddelde waardering van 4,7 sterren van 1.700 mensen. Daarnaast werd de app door ruim 2.600 mensen aanbevolen.

Wanneer we de vergelijking tussen iOS en Android weer eens maken, dan heeft het veel meer gesloten karakter van iOS en de strenge controle van Apple toch ook voordelen. Zonder te beweren dat alle iOS apps nuttig zijn, zal er minder snel echte rommel in de App Store verschijnen. Denk dan aan apps die ongemerkt bitcoins minen of je Whatsapp gesprekken stelen. (via: androidpolice)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *