Vivaldi: Browser gemaakt voor intensieve internetters

Vivaldi-Browser
De mede-oprichter van Opera lanceert vandaag een nieuwe manier om op het internet te surfen, speciaal vormgegeven voor degene die dagelijks zijn of haar uurtjes online slijt.

Vivaldi is dan ook gemaakt voor de personen die veel tabs tegelijk open hebben staan, en het overzicht willen bewaren tijdens het werk. John von Tetzchner, de grote man achter de browser, zegt dat Opera niet geschikt was voor deze doelgroep, en maakte daarom een browser die daar speciaal op aangepast is.

Chronium
Vivaldi is gebouwd op Chromium van Google, waar Google Chrome ook op draait. Tetzchner koos hiervoor omdat het team dat aan de browser werkt, relatief klein is. Dit betekent overigens niet dat het hier om een Chrome-kloon gaat. Ook Opera draait tegenwoordig op Chromium.

Als je een van je vele openstaande tabbladen wilt bekijken, hoef je er alleen maar met je cursor overheen te gaan om er een preview van te zien. Bovendien past de kleur van het tabblad zich aan aan de kleur van de website, zodat je er gemakkelijk eentje terug kunt vinden. Via de zogenaamde Quick Commands kun je snel navigeren door je functies en instellingen met je toetsenbord, zonder je muis aan te raken.

Vivaldi-Preview

Testversie
De versie van Vivaldi die vandaag op het internet verscheen, is nog wel een vroege versie van de browser. Zo kun je voorlopig nog geen extensies installeren. Naast deze optie moet er ook een geïntegreerde mailclient komen.

Ben jij als vervend internetter ook toe aan een nieuwe browser? Vivaldi is via deze link te downloaden voor Windows, Mac en Linux.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *