Vivo Nex teardown: zo werkt uitschuivende frontcamera

Vivo Nex teardown
Naast de frontcamera wordt er ook gekeken naar de unieke luidspreker in het scherm.

Enkele weken geleden werden we verrast door de komst van de Vivo Nex. Het vrijwel randloze toestel valt niet alleen op door de hoge body-to-screen ratio, maar ook door het interessante mechanisme dat schuilgaat achter de frontcamera. Deze is doorgaans verborgen, maar bij gebruik schuift deze uit de behuizing van het toestel.

In de teardown van MyFixGuide is te zien hoe het mechanisme van de frontcamera in elkaar zit. Zo is er onder andere te zien dat er gebruik wordt gemaakt van een metalen veer, waardoor het uitschuifproces soepel moet verlopen. Daarnaast drukt deze veer de camera lichtjes naar beneden om ervoor te zorgen dat de camera op zijn plek blijft bij beweging.

Ook de luidspreker is een interessant onderdeel van de Vivo Nex. Een traditionele luidspreker ontbreekt namelijk. In plaats daarvan doet het scherm dienst als luidspreker en zit er een trilmotor die tegen het scherm aangedrukt is om trillingen en geluid te produceren.

Daarnaast blijkt de vingerafdrukscanner onder het scherm ook uniek te zijn. De bijgevoegde cameramodule bevindt zich direct onder de scanner en beschikt over een camera met een zeer korte scherpstelafstand. Of het toestel ooit in Europa (laat staan Nederland) te bewonderen zal zijn, is niet zeker, maar we hopen het maar al te graag!

gifimage

3 reacties

  1. Of het toestel ooit in Europa (laat staan Nederland) te bewonderen zal zijn, is niet zeker (…)

    Natuurlijk komt dit toestel ook naar Europa. En zeer waarschijnlijk ook wel naar de rest van de wereld. Ik weet niet of je de afgelopen dagen nog naar het WK voetbal hebt gekeken, maar ze hebben gewoon ruimte ingekocht op de reclameborden langs het veld, tijdens de wedstrijden. Je gaat niet ‘global’ adverteren als je je producten niet wereldwijd aan de man/vrouw wenst te brengen. Of de marketingafdeling heeft toestemming gekregen om op creatieve wijze hun budget te verbranden, maar dat lijkt me sterk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *