Vlaamse phishingtest mislukt

Auteur: , 3 Reacties
Belgen stoep

De Vlaamse overheid wilde ontdekken of haar ambtenaren in een poging tot internetfraude zouden trappen. Spoiler alert: Dat deden ze. Massaal.

Een groot aantal ambtenaren belde met onder andere de politie en met Thalys, het bedrijf waar de phishingmail van afkomstig leek.

De mail ging deze week naar 20.000 ambtenaren, zogenaamd uit naam van Thalys gestuurd. De inhoud van de mededeling was dat ze nog een openstaande rekening hadden. Er zou 19.000 euro van de creditcard worden afgeboekt voor een treinreis naar Parijs, tenzij er binnen drie dagen werd geannuleerd. Daarvoor moesten uiteraard creditcardgegevens worden ingevoerd. Onverwacht raakten veel ambtenaren daadwerkelijk in paniek. Inmiddels zijn zij ervan op de hoogte gebracht dat het een test betrof.

De Vlaamse overheid was echter ook niet zo slim: die hadden het beste vantevoren even Thalys en de politie kunnen inlichten. “We hadden de mail zo realistisch mogelijk gemaakt en het logo van Thalys gebruikt. Maar eigenlijk hadden we daar hun toestemming niet voor”, zegt Frank Geets van het Agentschap voor Facilitair Management van de Vlaamse overheid aan VTM Nieuws. Volgens hem is de overheid ‘uit de bocht gevlogen’ met de test.3 reacties

Goh wat een heerlijk verhaal dit!! Ik wacht in spanning af op de comments! Laat ze maar komen jongens :D
@JamesBond007: Het blijft vooralsnog rustig.
@autoblogfan:
Helaas helaas..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).