Vliegen vanuit de kinderkamer in zelfgebouwde 737 cockpit

APU at 100% - Check. Kids locked and stowed in bed - Check. Pre-start complete
Sommige vaders bouwen enorme en dure modelspoorbanen in de slaapkamer van hun kroost, en zeggen dat het het ‘voor de kinderen‘ is. Deze man gaat nog net even een stapje verder.

Fransman Laurent Aigon heeft in de kinderkamer een complete, werkende replica van de cockpit uit een Boeing 737 gebouwd. Deze kelner wou altijd al piloot worden, maar het kwam er nooit van. Dus deed hij wat elke man zou doen, eBay op gaan en onderdelen verzamelen en samenbrengen totdat hij een compleet en werkend instrumentenpaneel had van de Amerikaanse regioliner.

Uiteraard stopte hij niet toen hij het panel werkend had. Hij hing het geheel aan een dikke PC, monteerde er 5 monitoren voor, en maakte zo zijn eigen flight simulator voor een schijntje van de kosten van een echte. Zijn sim lijkt goed genoeg op een echte dat deze geschikt is om piloten te trainen. Dan moeten ze overigens wel even het stapelbed negeren, zelfs de nieuwste 737-900 Extended Range heeft dat nog niet aan boord.

Klacht voor de GWK: Left side picture frame slanted, flight performance slightly affected.

Voor de meeste vliegtuignerds zou het hiermee ophouden en gaan ze leuk spelen met hun nieuwe gadget. Aigon’s sim heeft daarentegen genoeg stof doen opwaaien in het luchtvaartwereldje dat de bouwer uitgenodigd was om een gastcollege te geven op het Institute of Aircraft Maintenance in Bordeaux-Merignac, en daar mogelijk een opleiding te volgen om voor zijn beroep deze dingen te bouwen.

Filmpje kan je HIER vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *