Vliegtuigmaatschappijen gaan Note 7-gebruikers boete geven

Auteur: , Geen reacties
galaxy note 7 vliegtuig

Zoals bekend zou het toestel namelijk te gevaarlijk zijn aan boord.

Sinds het begin van het Note 7 debacle bemoeien vliegtuigmaatschappijen zich al met het toestel in verband met veiligheid in vliegtuigen. Helemaal toen een van de toestellen tijdens een passagiersvlucht in de brand vloog. Al snel gaven vliegtuigmaatschappijen het advies om de Note 7 niet aan te zetten en niet op te laden tijdens een vlucht en ook niet in de bagage te stoppen. Daar wordt nu een stapje bovenop gedaan.

Het Amerikaanse Department of Transportation heeft namelijk aangegeven dat het vanaf vandaag niet meer toegestaan is om een Galaxy Note 7 mee aan boord van een vliegtuig te nemen, of het nou om een vervangend toestel gaat of niet. Anders dan bij de vorige berichten wordt er nu streng omgegaan met dit verbod. Als passagiers namelijk toch proberen een Note 7 in het vliegtuig mee te nemen, kan diegene daarvoor een boete krijgen of zelfs worden vervolgd. Het verbod geldt voor zowel handbagage als ingecheckte koffers.

Afgelopen maanden werd de Galaxy Note 7 gekweld door brandproblemen, zelfs de vervangende toestellen. Inmiddels is de productie en verkoop stilgelegd. Samsung weet echter nog steeds niet wat het probleem precies veroorzaakt. De Koreaanse fabrikant heeft door de Note 7 een schade opgelopen van zo’n 15 miljard.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).