Vliegtuigstand op telefoon wordt wellicht overbodig

Vliegtuigstand op telefoon wordt wellicht overbodig
Jij zal het vast niet doen: in het vliegtuig gebruik maken van je telefoon zonder de vliegtuigstand in te schakelen. Toch wordt het binnenkort waarschijnlijk toegestaan.

Ook in de luchtvaart gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel. De onboard apparatuur zou tegenwoordig dan ook voldoende bestand moeten zijn tegen invloeden van mobiele telefonie en andere apparaten. De Eurocommissaris voor vervoer, Siim Kallas, heeft aan de Europese toezichthouder voor de luchtvaart (EASA) gevraagd om dit te onderzoeken.

De EASA publiceert a.s. maandag nieuwe richtlijnen voor o.a. het gebruik van elektronische apparaten aan boord van het vliegtuig. Deze richtlijnen zullen het gebruik gedurende de hele vlucht toestaan, mits de vliegtuigmodus staat ingeschakeld. Nu moeten elektronische apparaten nog helemaal uitgeschakeld zijn tijdens het opstijgen en landen.

Nog geen reacties

  1. Ik weet nog wel in 2006, toen mocht de telefoon niet eens aan in de vliegtuigstand. De stewardessen waren nog niet van die modus op de hoogte. Compleet faal gezeur.

  2. Dat ze ook bij ttl aan mogen blijven is terecht maar laat ze a.u.b in de vliegtuig modus staan anders moet je de alu vlieg buis delen met al die knakkers die zichzelf zo belangrijk vinden dat ze moeten bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *