Vluchtelingenkwestie zorgt voor meer racisme op internet

Online racisme neemt toe
Het gaat er de afgelopen maanden gezellig aan toe op sociale media, waar discriminatie steeds vaker lijkt voor te komen.

Het Meldpunt Internet Discriminatie registreerde dit jaar al meer dan 300 klachten over racisme op internet. Vorig jaar waren dat er 183, zo meldt het AD. Vooral op Facebook en Twitter ziet het MIND steeds vaker racistische uitingen, waarbij het vooral gaat over afkomst of godsdienst.

De reden laat zich raden. “Dit is zonder meer het gevolg van de vluchtelingenproblematiek”, vertelt Titus Visser, directeur van MIND, in de krant. Hij stelt verder dat het aantal geregistreerde gevallen veel lager ligt dan het daadwerkelijke aantal racistische uitingen. “Als je gaat speuren, kun je zo duizenden gevallen er uit pakken. Dat is echter niet onze taak.”

Het lijkt er niet op dat het MIND een pasklare oplossing heeft voor de toename, want de instantie doet niets anders dan het registreren van meldingen. Ook dat lijkt vrij zinloos, want het komt vrijwel nooit voor dat er iemand voor zijn online uitspraken vervolgd wordt.

3 reacties

  1. Dat is niet zo vreemd. Mensen een “anonieme” zeepkist aanbieden om hun mening te verkondigen gaat nooit zo goed. Zeker niet als die mensen niet bij de slimste van het stel horen.

  2. Logisch, het Nederlandse volk is gewoon klaar met al die buitenlanders. Sommigen uiten dat idd op een niet zo nette manier maar de frustratie is wel begrijpelijk. Tegenwoordig wordt ook overal meteen de discriminatie- en racistenkaart getrokken.

  3. Wauw, 300 meldingen.. En dat op internet(!), het bolwerk van anonieme onzin.
    Zelfs bij Pauw komt vaker racisme voor (bij wijze vannnn)

    Wat kost zo’n onzin instituut de belastingbetaler eigenlijk p/j..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *