Vodafone gaat oude mobieltjes verbannen

Vodafone haat de Nokia 3210
Ben je toevallig klant van Vodafone en bel je nog steeds met een Nokia 3210, Samsung A300, Motorola StarTac Lite of een andere oude telefoon? Dan heb je binnenkort een probleem.

Vodafone stopt namelijk vanaf 1 november met het ondersteunen van een heleboel oude gsm-toestellen. Tijd om over te stappen op een andere provider, of om een nieuwe telefoon te kopen.

Tijdens de frequentieveiling die vorig jaar werd gehouden in verband met de komst van 4G heeft Vodafone bepaalde frequenties niet gekocht en dat gaat voor problemen zorgen. Als je een oudere mobiele telefoon hebt, die werkt op de 900 MHz frequentie, dan kan je vanaf 1 november 2013 netwerkproblemen krijgen. Vanaf 1 april 2014 is het helemaal klaar, dan kun je met je toestel niet meer bellen, sms’en of internetten.

Vodafone roept klanten op om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kan natuurlijk ook overstappen naar T-Mobile of KPN. Je moet dan echter wel heel erg gehecht zijn aan je oude vertrouwde mobieltje. Hieronder de tien meest gebruikte oudere telefoons die getroffen zijn door de actie van Vodafone:

– Maxon MX 3204
– Motorola 2700 (car kit)
– Motorola MC2
– Nokia 3210
– Nokia 5110
– Nokia 6090 (car kit)
– Nokia 6110
– Nokia 6150
– Nokia 6150 ex
– Samsung SGH-A300

De volledige lijst met toestellen kan je HIER bekijken (PDF).

3 reacties

  1. Los van de ondersteuning voor oudere mobieltjes, vraag ik me af of dit verder nog effecten heeft op de algehele dekking. Ben tot nu toe op zich behoorlijk tevreden over Vodafone, dus hopen dat dit zo blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *