Vodafone-klanten kunnen vanaf vandaag bellen in HD


Alles om ons heen gaat naar high definition of hoger, maar de audiokwaliteit van het ouderwetse belsignaal heeft amper van deze innovaties kunnen profiteren. Vanaf vandaag komt daar bij Vodafone verandering in.

Vodafone is begonnen met uitrol van HD Voice. Hierbij kunnen Vodafone-klanten onderling met elkaar bellen met HD-geluidskwaliteit. Het verschil? Bij reguliere telefonie wordt het signaal gelimiteerd tot een frequentie van 300 Hz tot 3.4 kHz. Bij HD Voice is dat 50 Hz tot 7 kHz.

Vodafone zegt dat de HD Voice-techniek hoge en lage tonen in stemmen beter herkent. Ook worden achtergrondgeluiden onderdrukt, waardoor je in rumoerige omgevingen een veel betere gesprekskwaliteit hebt.

Gratis

De data wordt verstuurd Vodafone 3G-netwerk en werkt alleen op smartphones met de meest recente softwareversies.Het kost overigens niets extra. De data gaat dus niet van je internebundel af.

Vodafone is wel een van de providers die het laatste inhaakte op HD Voice. T-Mobile is het al langer aan het testen en KPN biedt het al enige tijd aan.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *