Vodafone lanceert live TV-dienst voor je mobiel

 Vodafone lanceert live TV-dienst voor je mobiel
De telecomprovider geeft klanten de mogelijkheid om live TV te kijken. Voor €7,95 per maand.

TV kijken op je mobiel is eigenlijk niets nieuws. Het is in het verleden vaker geprobeerd. Denk aan het in 2008 gelanceerde KPN MobielTV, dat gebruik maakte van DVB-H-techniek en tv-signalen in de ether. Het werd echter een gigantische flop. Maar met de komst van 4G in Nederland besloot KPN het nogmaals te proberen, en Vodafone slaat nu dezelfde weg in.

Mobile TV

Nu de landelijke 4G-dekking bijna is gerealiseerd, en alle klanten in theorie snel mobiel internet hebben, lanceert Vodafone vandaag een tv-dienst voor smartphones. Het is geen aparte app, klanten moeten naar mobiletv.vodafone.nl surfen. Daar kan vervolgens het ietwat karige aanbod bestaande uit Nederland 1, 2 en 3, National Geographic, CNN en 24kitchen worden bekeken. het is nog niet bekend of Vodafone dit nog gaat uitbreiden.

Net als bij de TV-dienst van KPN zal Mobile TV, waar al twee jaar mee getest wordt en al zo’n 2.000 gebruikers kent, geen MB’s van je databundel opvreten. Een abonnement op Mobile TV kost € 7,95, waarmee je onbeperkt kunt kijken. Je kunt natuurlijk ook gratis naar de zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kijken via hun app, maar dan draai je zelf op voor de datakosten.

Vodafone biedt de dienst de eerste maand gratis aan, daarna is Mobile TV maandelijks opzegbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *