Vodafone pompt 4G-snelheid op naar 200 MBit/s

Vodafone pompt 4G-snelheid op naar 200 MBit/s
Vodafone timmert qua 4G hard aan de weg. Nog dit jaar wil de telco de snelheid van mobiel internet omhoog krikken naar 200 Mbit/s, wat neerkomt op een downloadsnelheid van 25 MBps.

Vodafone garandeert vanaf september een landelijke dekking voor haar 4G-netwerk – een half jaar eerder dan aanvankelijk gepland. Ook geeft het prepaid-klanten toegang gegeven tot 4G. In een vraaggesprek met 4Gdekking.nl zegt Vodafone-topman Matthias Sauder dat ze later dit jaar LTE Advanced zullen aanbieden als volgende stap. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel de 800MHz- als de 1800MHz-frequenties. Sauder:

“wij willen onze klanten dit jaar nog 4G-snelheden tot wel 200 mbit/s gaan aanbieden met behulp van de LTE Advanced-techniek. Met LTE Advanced combineren we de frequenties van meerdere netwerken (800 en 1800 Mhz). De hoge down- en uploadsnelheden die je daarmee kunt halen, zijn interessant, maar voor de klant is het misschien nog wel belangrijker dat je met LTE Advanced altijd goede dekking hebt. Dus zonder dip. Als je nu onderweg bent en je van de ene naar de andere mast gaat, kun je vooral op het scheidingsvlak minder bereik hebben. Met LTE Advanced is dat probleem verholpen.”

Voor de uitrol van LTE Advanced zal Vodafone onder meer small cells inzetten. Kleine antennes die bijvoorbeeld op verkeerslichten en bushokjes worden geplaatst. Vooral op drukke locaties is het een uitkomst om een snelle 4G-verbinding te garanderen. Echter, lang niet alle toestellen, zoals de iPhone 5(s) zijn geschikt voor LTE Advanced.

Nog geen reacties

  1. Erwin, in de header zeg je in feite twee keer Megabit. “200 Mbit/s, wat neerkomt op een downloadsnelheid van 25 Mbps.” Mb is Megabit, MB is megabyte. Het is dus 200Mb/s en 25MB/s.
    Iets meer on-topic: In Gent (België) haal ik ongeveer 50Mb/s (up én down, want dat is het grote verschil tussen 4G breedband in huis) met 4G van Telenet, in feite al sneller dan de meeste Wi-Fi netwerken. 200Mb/s is natuurlijk beter, maar ik denk dat de ping en mijn GSM dan de limiterende factor worden (zeker met LTE Advanced, waarvan ik niet terugvind welke toestellen het allemaal hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *