Vodafone TV Anywhere: online tv-kijken voor €5

Auteur: , 3 Reacties
Vodafone TV Anywhere

Voor wie zijn databundel graag opbrandt aan een langzaam stervend medium: je kunt bij Vodafone nu buitenshuis televisie kijken op je telefoon of tablet. Innovatie!

In navolging van KPN Play, dat dit najaar wordt geïntroduceerd, komt Vodafone met de app TV Anywhere. Deze is ook te gebruiken door Vodafone-klanten die geen tv-abonnement hebben, dan kost ‘ie 4,95 euro per maand, met een gratis trial van 1 maand. Wie al een Vodafone Thuis-abonnement heeft kan de dienst gratis gebruiken.

Wie geen abonnement heeft, kan met TV Anywhere 12 zenders ontvangen, waaronder de kanalen van de NPO, RTL, SBS en Xite. Abonnees hebben toegang tot 17 zenders onderweg, en 22 zenders thuis via Wi-Fi.

Datavreter

Wie de goesting op buitenshuis naar tv te kijken niet kan weerstaan, moet wel rekenen op een fors datagebruik. Als je TV Anywhere gebruikt via 3g of 4g, slurpt de app in HD-stand 1125 MB per uur weg. Je kunt gelukkig ook een lagere kwaliteit instellen, dan ligt het uurverbruik op 135 MB.

Met Vodafone TV Anywhere is het ook mogelijk om momenten in tv-programma’s te liken en via sociale media te delen met vrienden. Die vrienden moeten dan wel gebruik maken van TV Anywhere, dus in het begin zal deze functie nog niet bijster veel gebruikt kunnen worden. Verder is het mogelijk om tv-programma’s te pauzeren en het commentaar van twitteraars via de app te volgen. Een ingebouwde tv-gids ontbreekt uiteraard niet.

Wel Apple Airplay, nog geen Chromecast

TV Anywhere kan afgespeeld worden via de Apple-mediaspeler Apple TV. Op deze manier kun je via je smartphone tv-zenders op je tv krijgen. Daarmee is TV Anywhere met €4,95 per maand meteen het goedkoopste tv-abonnement met de 12 belangrijkste zenders. Later komt er ook ondersteuning voor de Chromecast van Google, maar wanneer is nog onbekend.

De app is te downloaden voor Android en iOS.3 reacties

Innovatie betekent iets nieuws bedenken/implementeren toch?
Hoezo is dit dan innovatie als UPC dit al een jaar heeft, een app voor je telefoon/tablet waarmee je overal tv kan kijken
@rdamnn: Ik was sarcastisch…
Chromecast ondersteuning werkt al perfect hoor. Appje werkt uberhaupt erg goed. Fijn als je tv storing heeft (zoals Telfort helaas regelmatig). Kun je de app direct casten naar de tv.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).