Vodafone wil meer glasvezel, neemt Nederlands bedrijf over

Glasvezel
Vodafone Nederland wil meer grip op de markt voor vaste breedbanddiensten en maakte vandaag bekend dat ze de lokale glasvezelaanbieder Wisper overnemen.

Het gaat om een overname van Wiericke B.V., gevestigd in Bodegraven. Dat bedrijf is een serviceprovider, gespecialiseerd is in triple play-breedbanddiensten via glasvezel. De overname is in lijn met de strategie van Vodafone om zijn positie op de markt voor vaste breedbanddiensten verder te verstevigen en uit te breiden.

Waar Vodafone voorheen volledig afhankelijk was van KPN voor het aanbieden van vaste triple play-breedbanddiensten (internet, televisie, telefonie), kan het door deze overname zelfstandiger gaan opereren. Deze onafhankelijkheid biedt Vodafone de mogelijkheid om in de nabije toekomst vaste breedbanddiensten aan te bieden die zich onderscheiden van het huidige aanbod in de markt – zowel in kwaliteit als in prijs – en die de klant daardoor meer keuzemogelijkheden moet geven.

Het bedrijf staat lokaal bekend als glasvezelaanbieder Wisper en is slechts actief in een paar plaatsen. Ze bieden onder meer de hoogste kwaliteit televisiebeeld (1080i), de hoogste zapsnelheid voor interactieve TV (Multivisie) en de hoogste instapbandbreedte van Nederland. In een aantal gemeenten biedt Wisper een downloadsnelheid van 1Gbps aan, dat is zelfs voor een glasvezelprovider veel. KPN levert namelijk niet meer dan 500Mbps.

Het is niet bekend welk bedrag er met de overname gemoeid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *