WK 2018 volledig te bekijken in 4K-resolutie

Voetbalheld Ronaldinho lanceert cryptomunt

Kijk jij binnenkort rechtstreeks voetbal bij de UEFA?


Je lijkt er tegenwoordig niet bij te horen als je géén eigen cryptomunt hebt.

We kennen allemaal Ronaldinho, hét voetbalgezicht in de jaren 2000 tot en met 2011. De jaren daarna speelde hij bij clubs in eigen land (Brazilië) en inmiddels is de 38-jarige speler gestopt. Genieten van zijn verdiende miljoenen en achterover leunen is er echter niet bij voor de Braziliaan.

Om naar eigen zeggen de voetbalwereld tot een dienst te zijn, heeft Ronaldinho een eigen cryptomunt gelanceerd. De munt heet heel toepasselijk Soccer Coin, met de afkorting RSC. De munt is gebouwd op de NEO blockchain. In samenwerking met World Soccer Coin (WSC) uit Malta moet de munt een succes worden.

Van RSC komen er 350 miljoen in omloop. De eerste 150 miljoen zullen de komende dagen in een private setting worden verkocht. Daarna is het de beurt aan de rest van de wereld. Met de munt wil Ronaldinho betalingen mogelijk maken die gelinkt zijn aan voetbal. Denk aan Esports en Super League competities, gokken op dit soort wedstrijden en het steunen van een voetbalelftal. Een video van het project check je hieronder.

[gv data=”oYlXuW7Jlec”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *