Volg Sail 2015 met het briljante Ship Finder

Sail Amsterdam 2015
Sail Amsterdam 2015 op de voet volgen doe je zo.

Gisteren is ‘ie officieel begonnen: de Sail-in, een nautische botenoptocht voor mensen met Gaastra-jacken. Talloze boten zetten de komende dagen over het Noordzeekanaal koers naar Amsterdam. De organisatie verwacht er zo’n 2 miljoen bezoekers mee te trekken.

Niet aanwezig, maar de optocht wel digitaal willen volgen? Dan raden we Ship Finder aan. Een soort Flightradar24, maar dan voor alles op het water. Het werkt ook ongeveer hetzelfde. Zoom in op Amsterdam en je ziet real-time wat er vaart. Door op een icoontje te klikken krijg je informatie van de betreffende boot of schip gepresenteerd, zoals de naam en de afmetingen.

Als je een bekend schip aanklikt, dan wordt er ook een foto getoond. Het volgen van de koers van een schip is ook mogelijk. De site heeft helaas geen zoekfunctie. Wel is er een mobiele app voor zowel iOS als Android – waar je automatisch naartoe wordt gestuurd als je de site op een mobiel apparaat bezoekt – maar daar moet je €2,25 voor betalen.

Of check gewoon onderstaande time-laps van Sail 2015 dag 1, en kijk hoe de bestuurder van de pont op het IJ de drukste dag uit zijn carrière beleeft.
[gv data=”rShnw667QPg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *