Volgende generaties iPhones hebben Intel Inside

Intel Apple
Intel zou een team van meer dan 1000 man hebben samengesteld om te werken aan chips voor de volgende iPhone.

Het zou de bedoeling zijn dat de 7360 LTE modem chip van Intel in een nieuwe iPhone terechtkomt, waarmee een einde zou komen aan de afhankelijkheid van Qualcomm. Intel zou het partnerschap met Apple beschouwen als van doorslaggevend belang voor zijn succes in de mobiele markt, vandaar het legertje van 1000 man dat op het project is gezet. Het nieuws komt van Venturebeat.

Volgens het bericht is er nog geen officieel partnerschap tussen de twee partijen: Apple is een veeleisende klant en wil eerst zien dat Intel de beloftes kan waarmaken. Het zou ook kunnen dat de samenwerking verder gaat dan alleen de LTE modem chip. Venturebeat suggereert dat Apple een ‘system-on-a-chip’ wil creëren waarbij de kracht van de Ax-processor gecombineerd wordt met de LTE modem chip. Dat zou moeten zorgen voor hogere snelheden, minder stroomverbruik, en dus een langere accuduur. Het zou ook ruimtebesparing van de chip opleveren, zodat er meer ruimte overblijft om het toestel vol te stoppen met andere dingen (bijvoorbeeld een grotere batterij). Het ontwikkelen van dit syteem zou voor rekening van Apple komen, waarbij Intel de productie op zich neemt. Die is momenteel nog in handen van Samsung en TSMC en het zou zomaar kunnen dat Apple van die partijen af wil, omdat het in andere opzichten concurrenten zijn.

Deze informatie is vooralsnog niet bevestigd door Apple of Intel.

Nog geen reacties

  1. And iOS 10 becomes OS X. Microsoft mag opschieten met de Surface Phone voordat Apple fanboys terecht schreeuwen; “Mien mark was eerste met volwaardige besturingssysteem op telefoon!”. Over Ubuntu spreken we dan al niet meer over. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *