‘Volgende Nexus-smartphone gemaakt door Huawei’

Volgende Nexus wordt waarschijnlijk gemaakt door Huawei
De Nexus-smartphone van Google werd de afgelopen jaren geproduceerd samenwerking met Samsung, LG, Motorola en HTC. Dit keer is het echter de beurt aan Huawei.

Dat meldt Gizmo China op basis van anonieme bronnen. Huawei mag dan de producent zijn, Samsung staat nog niet helemaal buitenspel: zij zouden namelijk verantwoordelijk zijn voor het oled-scherm van het toestel. De nieuwe Nexus-smartphone krijgt waarschijnlijk een 5,7 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Volgens de laatste geruchten zou het toestel worden uitgerust met de Snapdragon 810-chip, ontwikkeld door Qualcomm. Daarnaast beschikt het toestel over 4GB aan werkgeheugen. De nieuwe Nexus zal verder met 5,7 inch iets kleiner zijn dan de huidige Motorola Nexus van 6 inch.

Nog geen reacties

 1. Nog steeds te groot.
  Ik heb de Nexus 5 en volgens mij is 5 inch hartstikke purima. En anders zou ik maximaal tot de 5,2 inch willen.
  Denk ik..

 2. En een paar weken geleden was het nog LG die hem ging maken. Niemand weet het, iedereen gokt maar wat om Clicks te genereren.

  Persoonlijk zou ik wel een LG G4 willen zien als Nexus 7 device.

 3. Heb al enige tijd n oneplus, had daarvoor n htc one x +. Moet zeggen dat ik niet snel een kleiner scherm meer wil dan dit formaat (5.5″). Is echt meuga relaxed als je er aan gewend bent

  • @raoulkroes: ik vind eerlijk gezegd dat apparata soms te breed gaat. Veel randnieuws, en soms te weinig nieuws van “kleinere” fabrikanten. Het hoeft niet enkel over apple en samsung te gaan. En dan heb ik nog zelf een iphone, dus ik mag dat zeggen. Je kan dan mijn commentaren gaan verwijderen als ik een maand zeur dat er nog niets over de p8 te vinden is, maar of je op die manier een bloeiende techblog gaat blijven is nog maar de vraag. Is enkel maar opbouwende kritiek hoor. 2 centjes.

   • @luxaeterna: ik heb zelfs al een keer een bann gehad. omdat ik zie ze te veel op apple en samsung hing. En weinig berichten over andere release hadden of echt informatieve berichten hadden. Maar alleen als het over apple of samsung gaat en verder allee maar beetje nieuws berichtjes of lijstjes die niks toevoegen. Als ze breder willen worden mee willen komen zou ik zeggen keer met reviews en testen van producten komen enzo.

 4. Er komen 2 versies van de nexus. Een budget type en een high end type. Het budget type wordt gemaakt door huawei en krijgt een huawei cpu. Het high end type wordt gemaakt door LG en over cpu’s is er nog geen nieuws bekend, dacht ik.

  Niet volledig juist dus wat hier wordt geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *