Volgens Rusland is deze emoji illegaal

Auteur: , Geen reacties
Gay emoji

In de nieuwste aflevering van Malle Poetin en de facistoïde internetpolitie onderzoekt Rusland of Apple zich bezighoudt met homo-propaganda.

Eerder zagen we al hoe Rusland Wikipedia blockte vanwege een Cannabis-artikel, Pornhub blockte vanwege… porno? En dreigde zo’n beetje alle sociale media te blocken als deze niet zouden meewerken aan het muilkorven van critici de registratie van blog-activiteit in het land. Homofobie en digitale censuur komen nu samen in een nieuw onderzoek naar een emoji die mogelijk te tolerant zou zijn.

Een miljoen Roebels (ongeveer 13.400 euro) zou Apple aan boete moeten betalen als blijkt dat het bedrijf de wet overtreedt die homo-propaganda verbiedt met emoji’s zoals in bovenstaande foto. De Russische politie is dit nu aan het onderzoeken. Dat meldt The Independent. De politie onderzoekt een klacht van de orthodoxe activist en advocaat Yaroslav Mikhailov die stelt dat de emoji’s homoseksualiteit promoten onder minderjarigen.

Hoewel Apple het emoji-toetsenbord ingebouwd heeft zitten in zijn producten en een stem heeft in de emoji’s die er in worden gebruikt, ligt de uiteindelijke beslissing voor het al dan niet opnemen van een emoji bij het Unicode Consortium. Wel heeft Apple in samenwerking met deze groep iOS-updates uitgebracht waar de emoji’s in zijn verwerkt (samen met emoji’s met verschillende huidskleuren en nationale vlaggen). In iOS 9.1 zal de set nóg verder worden uitgebreid.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).