Volkswagen-ingenieur neemt deel aan top van cryptomunt

Volkswagen-ingenieur neemt deel aan top van cryptomunt
Johann Jungwirth ziet brood in een nieuw netwerk.

Volkswagen-ingenieur Johann Jungwirth heeft een belang in IOTA genomen. IOTA is een open-source distributienetwerk dat werkt middels de blockchain. IOTA, dat werd opgericht in 2015, wil veilige betalingen creëren tussen machines en The Internet of Things. Berichtgevingen dat Jungwirth voor IOTA zou gaan werken doken op in de Duitse media. Later bevestigde de Volkswagen-man het nieuws via Twitter.

De ingenieur krijgt een adviserende rol binnen IOTA. David Sønstebø, oprichter van het netwerk, zegt dat we door de komst van Jungwirth ook nieuwe samenwerkingen met Volkswagen kunnen gaan verwachten. De IOTA Foundation werkt al samen met de Volkswagen Groep en Bosch aan een ander project, genaamd CarPass. Met CarPass kunnen veilige transacties plaatsvinden via het IOTA-netwerk. Daarnaast werkt de organisatie met andere grote partijen zoals Microsoft en Samsung.

IOTA (MIOTA) heeft momenteel een koersprijs van 2,27 euro. Net als andere altcoins, maakte IOTA een flinke groei qua waarde in december 2017. De laatste weken is de prijs weer wat gedaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *