Volkswagen neemt Europees deel Blackberry over

Volkswagen wil bestuurder en voertuig verbinden
Blackberry’s Europese research and development centre in het Duitse Bochum wordt overgenomen door The Volkswagen Group.

Volkswagen zet deze stap om te kunnen blijven innoveren op het gebied van vehicle connectivity. Het verbinden van de auto met alles wat er omheen gebeurt speelt nog steeds een grote rol bij The Volkswagen Group en de laatste jaren is het belang hiervan alleen maar toegenomen. Volgens Volkswagen zijn er nieuwe innovaties en strategieën nodig om de bestuurder en auto beter te verbinden met de infrastructuur.

Het team van het noodlijdende Blackberry research and development centre gaat hier dus een handje bij helpen. Volkswagen hoopt hiermee verder te gaan dan het linken van je smartphone aan je auto om mp3’s af te spelen. In de nabije toekomst zal het volgens Volkswagen mogelijk zijn om nieuwe vormen van communicatie toe te passen. Dit kan tussen de auto en je huis zijn, maar ook met een benzinestation, parkeerplaatsen en uiteindelijk ook van voertuig tot voertuig. Dankzij deze nieuwe technologische mogelijkheden kan de bestuurder razendsnel op de hoogte gehouden worden van belangrijke informatie, zoals files en andere nieuwtjes over de huidige verkeerssituatie.

De Nederlandse overheid is ook druk bezig om deze car-to-car communicatie werkelijkheid te laten worden.

Nog geen reacties

  1. Vreemd. Een belangrijke toeleverancier van carkits en online connectiviteit boxjes zit ook in Bochum. Dat komt ook net als deze afdeling van BB voort uit het in 2008 gesloten Nokia Bochum. Volgens mij heeft VW het verkeerde bedrijf gekocht.

  2. Vreemd. Een belangrijke toeleverancier van carkits en online connectiviteit boxjes zit ook in Bochum. Dat komt ook net als deze afdeling van BB voort uit het in 2008 gesloten Nokia Bochum. Volgens mij heeft VW het verkeerde bedrijf gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *