Volvo’s fietshelm waarschuwt automobilisten

Auteur: , Geen reacties
Volvo-Fietshelm

Zowel de automobilist als de fietser krijgt een seintje als ze bij elkaar in de buurt komen, dankzij deze vernuftige fietshelm van Volvo.

Het bijzondere aan deze helm is dat hij allebei de partijen een waarschuwing geeft. Door zowel de locatie van de automobilist als de fietser te uploaden naar de cloud van Volvo weet de helm wanneer twee mensen elkaar naderen. De desbetreffende auto dient hiervoor dus wel op het internet aangesloten te zijn, en de fietshelm wordt verbonden met een speciale fiets-app.

Alarm
Ingebouwde lampjes in de helm stellen de fietser op de hoogte dat er een auto onderweg is, of zeer binnenkort het pad kruist, terwijl de auto via de heads-up display (HUD) gealarmeerd worden van de tweewieler.

Een interessant idee dus, al zitten er wel de nodige haken en ogen aan. Het systeem werkt bijvoorbeeld alleen met een Volvo-auto, en sommige mensen zullen niet blij worden van het idee dat Volvo ten alle tijden weet waar je rijdt. De helm wordt officieel gepresenteerd tijdens de CES-conferentie in januari.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).