Voor de echte fanboys: Tesla Powerbank

Auteur: , 26 Reacties
Tesla

Een must voor iedere Tesla-rijder.

Naast redelijk aantrekkelijke auto’s (met uitzondering van de Model X) maakt Tesla ook andere dingetjes. Deze nieuwe powerbank bijvoorbeeld, ontworpen door de Tesla Design Studio. Het kleine dingetje beschikt over een 3.350mAh batterij. Kenners hadden natuurlijk al gezien dat het ontwerp is ge├»nspireerd op de Supercharger. Het laadstation van Tesla.

Laden gaat middels micro-USB. Een laadindicator geeft aan hoeveel juice de powerbank nog heeft. Tesla heeft ook aan de Apple-gebruikers gedacht. De powerbank beschikt tevens over een Lightning-ingang.

De mobiele lader is te koop in de webshop van Tesla voor 45 dollar. Na de aankondiging was de powerbank in een mum van tijd uitverkocht. Wie nu een bestelling plaatst moet geduld hebben. Het bedrijf kan niet zeggen wanneer de eerstvolgende leveringen plaatsvinden. Klanten die een order plaatsen worden op de hoogte gehouden over de voorraad. Met een beetje geluk heb je de lader voor de kerstdagen in huis. Wat dat betreft is de lancering van deze powerbank marketingtechnisch briljant uitgedacht.

Tesla26 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wie nu een bestelling plaatst moet geduld hebben. Het bedrijf kan niet zeggen wanneer de eerstvolgende leveringen plaatsvinden.

Tesla. Precies.
*comment die klaagt over het zoveelste artikel over Tesla*
@jules713: *reactie die zegt dat je niet zo moet zeiken*
@jules713: Zo. Hebben we dat vast gehad
@jules713: reactie die je azijnzeiker noemt­čśé
Ik rijd zelf Tesla, maar deze Powerbank is wel voor de ├ęcht fanboys. Want 3,35Ah is gewoon weinig. Dat is iets van 1,5x een iPhone opladen.

Hij is niet duur, niet goedkoop, maar blinkt ook niet echt uit. ‘Tesla Design’ klinkt een beetje als ‘Porsche Design’, naampje + logo er op, maar niet echt spannend.
@widodh: Er staat niet bij op welk voltage. Misschien is de 3.350mAh wel op 400V, net als bij je Tesla :P
@fanboy: 12 volt… staat er gewoon bij…
@gwnbmw: Lekker dan. 12 volt op de USB kabel en poef: 1 kapotte iPhone.
@widodh: Klopt. Gisteren een powerbank met een capaciteit van 20100 mAh besteld voor 35 ekkies. En niet eens goedkope china-rommel.
@chimaera: wat heb je precies gekocht?
@widodh: Hij is echt wel typisch Tesla duur; en 3350mA is net genoeg om 1x mijn telefoon (oude Nexus 6P) laden. Daarnaast ondersteunt ie GEEN Quick Charge en laadt ie met max 1500mA * gaap *. Echt veel te duur voor wat je krijgt dus … Ter vergelijking de nieuwe Fluxcard powerbank kost ongeveer de helft en heeft 4000mA capaciteit, heeft dezelfde 2 kabels en laadt sneller (2.1A en heeft QC 3.0) en is ultra-slim en compact.
@dawwg: maar het leuke is dat er altijd wel stumperds zijn die zo merkgeil/fanboy van tesla zijn die dit wel kopen en dat is ook goed voor tesla, dan kunnen ze misschien volgend jaar aan de productie van de model 3 beginnen
via Android app
Dit is toch echt iets voor apparata?
@stfu: Het artikel staat ook op Apparata. De Autoblog-app linkt dit stukje door.
@rubenpriest: Dat zie je niet via de Android of iOS app, waar stfu vanaf reageert.
@jochempie: Klopt. Vandaar ook de reactie van @stfu ;)
@rubenpriest: Dank :)
Ik mag toch hopen dat ze de lastechniek voor dit apparaat wel onder controle hebben!
Een Tesla fanshop! o goodiegoodiegoodie! Ik kan niet kiezen uit de Tesla iPhone case van 45 of de Liquid Metal Visor van 24 dollar!
Merchandise, d├ę manier om Tesla winstgevend te maken!
@dutchdriftking: Het werkt al jaren voor Ferrari, dus waarom niet. Ik zou het echter bij een sleutelhanger houden en niet duurbetaalde Chinese meuk met een ander logo’tje erop…
Ik zie een oude Android lader en een Apple lader. En ik, simpele ziel met een nieuwe Android, moet hem dan maar overslaan? Jammer.
@720s: USB-C is helaas nog niet zo erg ingeburgerd; er komen nog steeds bakken nieuwe Android telefoons uit met micro-USB :( Deze lader is sowieso niet echt geschikt voor een high-end telefoon, want hij heeft geen Quick-Charge en laadt max met 1500mA; beetje moderne lader laadt tot 3000mA …
Ik persoonlijk vind de Model X geen lelijke auto. Maar ik rij dan ook een Corolla Verso uit 2002. Ik ben er nog van gaan houden ook nog.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).