Voor dit horloge koop je ook een Porsche 911

Auteur: , 27 Reacties
HYT horloge duur

Wat zou jij kiezen?

De Zwitserse horlogefabrikant HYT heeft opnieuw een hydromechanisch uurwerk uitgebracht: de H2 Tradition. Het prijskaartje? Zo’n 175.000 euro. Vergelijkbaar met de prijs van een Porsche 911. Maar goed, daar krijg je ook wat voor. Het horloge heeft een kast van 48,8mm en is afgewerkt met titanium en witgoud. Het glas is gemaakt van saffierglas en het bandje van matblauw alligatorleer. Het klokje is gelimiteerd tot 50 stuks.

Het bijzondere aan het uurwerk is de hydromechanische werking. Want wie wilt er nou nog wijzers? De tijd wordt in de H2 Tradition aangegeven door een blauwe vloeistof. Deze vloeistof wordt in een buisje aangedreven door twee blaasbalgen, waardoor de vloeistof beweegbaar wordt en de correcte tijd aangeeft. Aanschouw dit bijzondere horloge in onderstaande video.27 reacties

fab fab
Pure vakmanschap om dit te bedenken, te ontwerpen en uiteindelijk te produceren. Prachtig! Alleen of ik het mooi vind is het tweede..
@viezefreddyw: Dank je wel ;) (het bedrijf waar ik voor werkte heeft de balg en vloeistofsysteem ontworpen en werkend gekregen… en ze worden hier om de hoek gemaakt)
@MDA: vind het fantastische techniek, maar zou toch een gtr kopen sorry, of een rs6 of een maserati gt
@MDA: dus het moeilijke gedeelte laten ze over voor de Hollanders ?
@viezefreddyw: En lelijk, smakeloosheid ten top.
En nu is het afwachten tot de eerste azijnpisser gaat klagen dat dit niet veel te maken heeft met auto’s

Maar nondeju duur dingske voor iets watje alleen vertelt dat je te laat bent
@duckmefaddy: Niet veel te maken? Helemaal niks toch?
@mikkeloentje: precies, straks komen er nog items van huizen die duurder zijn dan auto’s, Oh wacht……
@mikkeloentje: waarschijnlijk snap je de link niet…ik zal het je dan nog even verduidelijken… Je kan of dit horloge kopen of een Porsche 911 (of een andere auto voor het zelfde geld, of 2 of 3 auto’s… Wat jij wilt). Daar is dan ook gelijk de link met auto’s… /sarcasme off. Het is wel heel erg ver gezocht… Maar goed… Mijn voorstel is om een keer een artikel te plempen over wat voor auto’s je ook kan kopen voor de prijs van een Boeing 787 ofzo…lijkt me wel leuk….
Eersteklas vakmanschap natuurlijk. Maar blijkbaar is het met horloges net als met auto’s: hoe duurder ze worden, hoe minder geschikt ze zijn voor de taak waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn. Hypercars (dus niet de 911 waar het klokkie in het artikel mee wordt vergeleken) zijn niet heel erg geschikt voor het simpele vervoer van A naar B; dit horloge ziet er prachtig uit, maar als je even wilt zien hoe laat het is heb je aan de andere pols nog een simpele Swatch nodig…
@potver7: ligt beetje aan de omstandigheden denk ik… Denk dat hypercar beste keuze is als je op maandagnacht zo snel mogelijk van west naar oost Duitsland moet om je zieke moeder te bezoeken.
doe mij maar een horloge met benzine motor
Een matblauwe alligator.. Zal wel ziek geweest zijn
De kans dat dit snel véél meer in waarde stijgt als een porker 911 is vrijwel zeker een feit
Moeilijke vraag!

De 911 wil ik wel, maar heb ik geen plaats voor. (Geraakt momenteel zelfs moeilijk mijn oprit op).
Het horloge hoef ik niet. Ik draag die ondingen niet. Maar kan het wel huisvesten als investeringsobject.

Dus geef me dat horloge maar… Ik koop er later dan wel wat leukers mee dan een 911…
Vernunftig mechaniekje, maar doe mij maar een Greubel Forsey Double Tourbillon.
In de categorie lelijk horloge is dit wel een topper.
Ik moet zeggen dat ik dit model wel mooi vind, kan ik van andere HYT modellen niet zeggen. Die technologie is sowieso gaaf.
Een alfa giulia qv, nette bmw e34 m5 en eeb leuke vakantie met zakgeld. Dat zou ik er mee doen…
Voor zo’n bedrag zou ik toch voor een patek grand complications gaan, hoe bijzonder dit horloge ook is.
Doe mij maar een Jaeger-lecoultre master grande tradition gyrotourbillon 3. Al ga je dat met een bedrag van 3 nieuwe porkers nog niet redden. Wat mij betreft het mooiste object wat de mens ooit heeft voortgebracht.
Ik zie het al; tis tijd voor wat anders.
Ff gerelateerd aan het berichtje verderop, over de nieuwe Russische verkeersmaatregelen; ik heb voor dit geld liever een leuke Russische meid met blote bollen die me de tijd vertelt als ik dat weten wil… Moet ook een poosje meegaan voor deze centen….
Ik ga zéker voor het klokje, wat een masterpiece!
Voor dat geld koop ik een AP en een Bentley
Dat horloge rond de pols van die CEO is ook wel een beetje groot voor het polsje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).