Voor dit horloge koop je ook een Porsche 911

Gepost op 04-09-2016 om 16:34 door - 27 Reacties »

HYT horloge duur
Wat zou jij kiezen?

De Zwitserse horlogefabrikant HYT heeft opnieuw een hydromechanisch uurwerk uitgebracht: de H2 Tradition. Het prijskaartje? Zo’n 175.000 euro. Vergelijkbaar met de prijs van een Porsche 911. Maar goed, daar krijg je ook wat voor. Het horloge heeft een kast van 48,8mm en is afgewerkt met titanium en witgoud. Het glas is gemaakt van saffierglas en het bandje van matblauw alligatorleer. Het klokje is gelimiteerd tot 50 stuks.

Het bijzondere aan het uurwerk is de hydromechanische werking. Want wie wilt er nou nog wijzers? De tijd wordt in de H2 Tradition aangegeven door een blauwe vloeistof. Deze vloeistof wordt in een buisje aangedreven door twee blaasbalgen, waardoor de vloeistof beweegbaar wordt en de correcte tijd aangeeft. Aanschouw dit bijzondere horloge in onderstaande video.

27 reacties   toon alle reacties
Pure vakmanschap om dit te bedenken, te ontwerpen en uiteindelijk te produceren. Prachtig! Alleen of ik het mooi vind is het tweede..
@viezefreddyw: Dank je wel ;) (het bedrijf waar ik voor werkte heeft de balg en vloeistofsysteem ontworpen en werkend gekregen… en ze worden hier om de hoek gemaakt)
@MDA: vind het fantastische techniek, maar zou toch een gtr kopen sorry, of een rs6 of een maserati gt
leemster via Android app
05-09-2016 om 21:37
2
@MDA: dus het moeilijke gedeelte laten ze over voor de Hollanders ?
En nu is het afwachten tot de eerste azijnpisser gaat klagen dat dit niet veel te maken heeft met auto’s

Maar nondeju duur dingske voor iets watje alleen vertelt dat je te laat bent
@duckmefaddy: Niet veel te maken? Helemaal niks toch?
blo3to3t via Android app
05-09-2016 om 17:27
5
@mikkeloentje: precies, straks komen er nog items van huizen die duurder zijn dan auto’s, Oh wacht……
Eersteklas vakmanschap natuurlijk. Maar blijkbaar is het met horloges net als met auto’s: hoe duurder ze worden, hoe minder geschikt ze zijn voor de taak waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn. Hypercars (dus niet de 911 waar het klokkie in het artikel mee wordt vergeleken) zijn niet heel erg geschikt voor het simpele vervoer van A naar B; dit horloge ziet er prachtig uit, maar als je even wilt zien hoe laat het is heb je aan de andere pols nog een simpele Swatch nodig…
audir8v10 via iPhone app
05-09-2016 om 17:13
1
@potver7: ligt beetje aan de omstandigheden denk ik… Denk dat hypercar beste keuze is als je op maandagnacht zo snel mogelijk van west naar oost Duitsland moet om je zieke moeder te bezoeken.
pexers via iPhone app
05-09-2016 om 15:39
17
Een matblauwe alligator.. Zal wel ziek geweest zijn
Ik moet zeggen dat ik dit model wel mooi vind, kan ik van andere HYT modellen niet zeggen. Die technologie is sowieso gaaf.
Doe mij maar een Jaeger-lecoultre master grande tradition gyrotourbillon 3. Al ga je dat met een bedrag van 3 nieuwe porkers nog niet redden. Wat mij betreft het mooiste object wat de mens ooit heeft voortgebracht.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!