Voor hoeveel geld sluit jij jouw Facebook-account?

facebook-account-sluiten
Ze betalen als jij jouw account echt sluit!

Amerikaanse (hoe kan het ook anders) onderzoekers wilden weten wat Facebook in 2018 nog echt waard was voor gebruikers. Daarom gingen zij op onderzoek om te kijken voor hoeveel geld studenten en werkenden bereid waren om hun Facebook-account te sluiten. De sluiting was overigens wel volledig. Ze konden niet meer op Facebook, maar ook niet meer op andere sites waarvoor je moest inloggen met jouw Facebook-account.

Vervolgens werden er tijdslots gemaakt. Wat moeten de onderzoekers betalen voor 1 dag niet Facebooken, 2 dagen niet Liken of zelfs een jaar geen updates op jouw tijdlijn. Hierna mochten studenten biedingen doen. Degene die per tijdsperiode het laagst bood had een deal. Als hij/zij voor de afgesproken periode echt van Facebook bleef was het geboden bedrag voor hen. Om ervoor te zorgen dat de veiling niet gemanipuleerd zou worden kreeg diegene echter niet het laagste, maar het één-na-laagste bod.

De studenten
De resultaten onder studenten waren opmerkelijk: de prijs voor 1 dag zonder Facebook was $4,17, voor 3 dagen $13,89 en voor een week zelfs $37. Dit betekent op jaarbasis een bedrag tussen $1.511 en $1.908.

De gemixte groep
In een tweede groep werd aan willekeurige volwassenen (studenten en niet-studenten) dezelfde vraag gesteld. Hier waren de resultaten zelfs nog iets opmerkelijker. De studenten vroegen gemiddeld $ 2.076 om een jaar niet op Facebook te mogen en niet-studenten ‘slechts’ $1.139.

De online groep
De laatste groep die ondervraagd werd waren online gebruikers van Amazon. Zij vroegen gemiddeld $1.921 voor een jaar zonder likes.

Deze conclusies zijn opmerkelijk. Men had volgens de onderzoekers vooraf het idee dat de negatieve berichten over gebrek aan privacy en andere narigheid meer invloed zou hebben. Zeker omdat het opzeggingen regende.

Daarnaast blijkt, wanneer je het totaalbedrag van de uitstaande aandelen deelt door het aantal gebruikers, de waardering op ‘slechts’ $ 250,- ligt. Daarmee lijkt het aandeel een koopje. Hier schijnen echter wat financiële wetmatigheden te gelden die ervoor zorgen dat het aandeel geen koersexplosie kreeg na dit artikel. Diezelfde wetten zorgen ervoor dat het waarschijnlijk geen succesvol business-model wordt als Facebook aan iedere gebruiker $ 1.000,- per jaar zou vragen.

Het hele onderzoek kun je uiteraard nalezen.

Voor hoeveel geld wil jij een jaartje Facebookloos zijn? Laat gerust jouw laagste bod achter in de comments.

Nog geen reacties

  1. Ik zou het opzeggen als er niet een paar handige sneller wegwerp logins voor het oprapen lagen. 🙂
    Ook ben ik alsnog niet goed te vinden want Facebook heeft mijn neppe naam nog steeds niet ontdekt haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *