Voorkom brandwonden met Samsung’s virtuele vlammen

Samsung-Kookplaat
Vlammen staan gelijk aan hitte, maar met de komst van inductiekookplaten is die waarschuwing verdwenen. Samsung wil de herkenbare blauwe vlam weer terugbrengen.

Een nieuwe serie aan inductieplaten van Samsung wordt uitgerust met de zogenaamde Virtual Flame Technology. Deze techniek plaatst een ring met blauwe LED-lampjes om iedere plaat heen, die op een pan geprojecteerd worden. Zodra je aan het koken bent en de plaat actief is, verschijnen er automatisch blauwe lichtvlammetjes rondom je pan, zodat je weet dat het warm is.

Chef’s Collection
De virtuele vlammetjes passen zich aan aan de hitte, zodat ze hoger worden als het warmer wordt. Een handig extraatje, waar je jammer genoeg wel flink voor zult moeten betalen. De technologie zit voorlopig namelijk alleen nog in de Chef’s Collection van Samsung, waarbij het goedkoopste exemplaar $3.699 kost, omgerekend €2919,49.

Samsung-Virtuele-Vlammen

2 reacties

  1. Hoeveel winstmarge zit er op die 2919 euro? Ik gok er op dat menig keukenbouwer dit straks voor een paar euri namaakt.

    Wat ik me trouwens afvraag: dat projecteren, werkt dat allen maar met pannen die één bepaalde diameter hebben, afgestemd op de pitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *