Voorspellers zeggen: iPhone 7 heeft misschien meer opslag

Auteur: , 1 Reactie

Ja, die voorspellers daar kun je op rekenen. Met het weer zitten ze vaak goed, dus hoe zouden ze opslag voor iPhones kunnen voorspellen.

Dit is geen nieuws dat uit een lek komt, maar rechtstreeks van analisten. En laten we voorop zetten: analisten zijn niet zomaar mensen die dingen zeggen. Doorgaans weten ze best wel waarover ze het hebben, want ook banken varen op hun adviezen. Dus als IHC Research iets zegt dan gebeurt er iets met beurskoersen in de wereld.

Deze keer zegt IHS Technology dat de volgende generatie iPhone standaard twee keer zoveel opslagruimte bij zich zal hebben. Dus voortaan niet een luizige 16 GB in je dure nieuwe basis-iPhone, maar 32 GB als instappertje en misschien wel 256 GB als maximum. Toch fijn, want dat betekent meer apps, en ook meer muziek onderweg.

Maar hoe weten de onderzoekers van IHS wat er gaat gebeuren met de iPhone 7? Dat zit zo, ze kijken wat er in de supply chain gebeurt. Dus maken de vaste toeleveranciers ineens veel meer 32 GB banken en geen 16 GB geheugenbanken, dan zit het er dik in dat die 16 GB chips niet meer geĆÆnstalleerd gaan worden. De leveranciers maken nu dus voornamelijk 2 GB RAM-chips en 32 GB opslagchips. De 2 GB is al standaard, maar de 32 GB nog niet, dat duidt dus op een overstap.

Slimme jongens dus en vaak hebben ze gelijk. Maar het is nog een paar maanden wachten voordat we kunnen verifiƫren of ze gelijk hebben.1 reactie

“Doorgaans weten ze best wel waarover ze het hebben, want ook banken varen op hun adviezen.”

En we hebben gezien hoe dat uitgedraaid is…

Daarnaast, als je veel geheugen wil, koop dan gewoon iets anders dan een iPhone. Makkelijk meer te vinden voor minder geld. Dat die analisten daar nog niet op gekomen zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).