Voortaan kan iedereen livestreamen op YouTube

Voortaan kan iedereen livestreamen op YouTube
Google’s videodienst is nu al zo’n 2,5 jaar bezig met het aanbieden van livestreams, maar dat was tot nu toe altijd voorbehouden aan de écht grote YouTube-kanalen. Binnenkort kan iedereen het.

’s Werelds grootste videosite zal de dienst de komende weken uitrollen. Gebruikers met een geverifieerd kanaal, en die “in good standing” zijn met YouTube (dus niet constant auteursrechtelijk beschermd materiaal uppen) komen er straks allemaal voor in aanmerking. Het aantal abonnees op je kanaal is straks niet langer van belang op een livestream op te kunnen tuigen.

Uiteraard probeert Google om haar social mediaplatform Google+ hierop mee te laten liften, dus kun je de livestream ook als een Google+ Hangout on Air inzetten via de YouTube Live events manager.

Ergo, populaire sites om evenementen te livestreamen zoals Ustream en Livestream krijgen er een geduchte concurrent bij. Maar die hebben dit waarschijnlijk al lang zien aankomen, aangezien YouTube de regels om te kunnen livestreamen al langere tijd aan het versoepelen is. In augustus werd het minimum aantal abonnees al bijgesteld naar 100.

Om te checken welke livestreams er nu allemaal worden uitgezonden check je youtube.com/live.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *