Vraag naar iPhone en iPad daalt?

iPhone 5 productie @ Foxconn
Hon Hai, vooral bekend als moederbedrijf van Foxconn, heeft een flink lagere omzet geboekt in het eerste kwartaal van 2013. Het bedrijf is de voornaamste fabrikant van de iPhone.

Hon Hai heeft afgelopen kwartaal 19 procent minder verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar terug, zo meldt Reuters. De lagere verkopen zouden te wijten zijn aan de dalende vraag naar iPhone-onderdelen. Volgens marktanalist Ming-Chi Kuo blijkt hieruit dat het Taiwanese Hon Hai te afhankelijk is van Apple. Zestig tot zeventig procent van Hon Hai’s omzet is afkomstig van iPhones en iPads.

In het eerste kwartaal van 2013 daaride Hon Hai een omzet van 20,6 miljard euro, dat is bijna 20 procent minder dan een jaar eerder. Een omzetdaling ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012 was wel verwacht volgens Kuo, maar de daling ten opzichte van een jaar eerder komt als een volslagen verrassing.

UPDATE: Foxconn trekt zich er weinig van aan en rekruteert 10.000 nieuwe medewerkers?

Nog geen reacties

  1. ook de aandelen zijn meer en meer aan het kelderen. Ik denk dat vele mensen de oogkleppen verliezen en de goedkopere toestellen ontdekken die dan ook nog eens beschikken over de nieuwste functies die apple toestellen niet hebben zoals NFC, betere camera, geheugenkaartslot, uitneembare batterij, en natuurlijk de spotgoedkope accessoires vanwege het bijna wereldwijde gebruik van micro USB poorten in de meeste toestellen.

    Ook apps die in de appstore betalend zijn, zoals whatsapp, zijn op bv Android gratis, dus waarom dan nog een duurder toestel kopen en ook nog eens moeten betalen voor meer apps…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *