Vraag naar Samsung Galaxy S4 daalt

Galaxy S4 verkoop daalt
Het vlaggenschip van Samsung heeft dan wel een recordverkoop weten te realiseren in de eerste maand, inmiddels zou de vraag naar de Galaxy S4 flink zijn gedaald.

Samsung heeft de inkoop van onderdelen voor hun topmodel namelijk naar beneden bijgesteld voor het tweede en derde kwartaal van 2013. De dalende vraag naar het toestel zou echter niet te maken hebben met concurrerende smartphones van Apple, HTC of LG, maar met het budget van de consument. In de huidige tijd zouden steeds meer smartphone-gebruikers neigen naar een goede middenklasser in plaats van een topmodel.

Alsnog zouden de bestelde onderdelen goed zijn voor zo’n 20-25 miljoen toestellen in Q2 en 20 miljoen in het derde kwartaal. Nog steeds mooie aantallen natuurlijk. Voorspeld wordt dat Samsung in totaal 70 miljoen smartphones zal verschepen in Q3, waarmee ze hun marktleiderschap ruimschoots behouden.(via: digitimes.com)

5 reacties

  1. Het zal mij een worst wezen hoeveel van die S4’tjes over de toonbank gaan maar ik wordt zo moe van dat sensatie kopieer nieuws.

    Verkoopverwachtingen worden bijgesteld en het is gelijk “STOP DE PERSEN!!”.

    Zelfs met bijgestelde verwachtingen is het nog een verkoop topper en vergeet niet dat de halver wereld nog met een S3 rondloopt. Dus de meeste klanten komen van een S2 of van een ander merk/model vandaan. Dus ik vind het sowieso een prestatie dat er nog zoveel een nieuwe eigenaar hebben gevonden.

  2. De hele smartphone markt is aan het veranderen. De 1th time buyers verdwijnen en het wordt nu een vervangingsmarkt. Ander probleem voor de S4 tov de S3 is dat er nu veel meer concurentie is in de vorm van de Sony Xeperia Z en de HTC One. De iPhone markt is stabiel dus die heeft nauwelijks invloed op de verkopen van de S4.

  3. Ik zie om mij heen zo ongelooflijk veel mensen van Samsung overstappen op de nieuwe HTC One of een enkele op de iPhone 5. Maar als ik me abbo mocht verlengen met de komst van de One had ik het wel geweten. Nooit meer een samsung voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *