Vreemde aankondigingsdatum Xiaomi Mi Mix 2 bekend

Zie jij een rand? Ik ook niet...
De ietwat onpraktische randloze smartphone wordt volgende maand onthuld.

Recentelijk onthulde de designer van de aankomende Chinese smartphone Xiaomi Mi Mix 2 het nagenoeg randloze ontwerp van het toestel. Nu laat de op vier na grootste smartphonemaker van de wereld van zich horen over de onthullingsdatum. Op 11 september gaat het miljardenbedrijf hun revolutionaire toestel onthullen, zo meldt GizmoChina. Helaas zal niemand in de Verenigde Staten hier aandacht aan besteden.

Over zo’n twee weken wordt dus meer bekend gemaakt over de specificaties van het toestel. Zoals in het hierboven gelinkte artikel ook al naar voren komt, was het design van de eerste Mi Mix een beetje raar. Doordat er nauwelijks een rand te bekennen was, zat de front-camera aan de onderkant van het toestel. Ook bij de Mi Mix 2 zal dit het geval zijn, wat me benieuwd maakt naar de redenering achter deze beslissing. Style over substance, wellicht? Ook het ontbreken van een jack-ingang lijkt wederom door te vloeien naar het nieuwe model.

Nu is het onthullen van een niet zo praktisch toestel één ding, maar datzelfde doen op een dag dat zo’n 300 miljoen Amerikanen met iets heel anders bezig zijn. is een tweede. Nu is het inderdaad zo dat Xiaomi vooral in China actief is, maar het betreden van de Amerikaanse smartphonemarkt kan men nu wel vergeten, lijkt me.

Nog geen reacties

  1. Onpraktisch toestel omdat…? Ten eerste is een front facing camera maar 1 van de zoveel onderdelen van een toestel, dus om gelijk het toestel als onpraktisch te bestempelen..

    Ten tweede: 95% van de mensen die de front facing camera gebruiken voor een selfie (want beeldbellen doet bijna niemand) gebruikt deze in de landscape mode. Dus dan zit de camera ineens links ipv rechts (of andersom). Boeiend?

    En die discussie over de headphone jack heb ik nooit begrepen. Zit ie er niet op, jammer. Zit ie er wel op, mooi.

  2. Het feit dat Apple zijn nieuwe telefoons vermoedelijk op 12 september aankondigt, zal er ongetwijfeld mee te maken hebben… maar de gekozen datum is vervolgens niet echt doordacht inderdaad..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *