Vrienden op je WiFi zonder wachtwoord met dit apparaatje

Auteur: , 3 Reacties
Vrienden op je WiFi zonder wachtwoord met dit apparaatje

Een aanwinst voor in de woonkamer.

Met de grote internetbundels voor mobiele abonnementen is het bijna niet meer nodig, maar mocht het voorkomen dat een vriend of vriendin vraagt om je WiFi-wachtwoord, dan is dit apparaatje een prima uitkomst. De WiFi Porter, zoals het dingetje heet, is een dock met een ingebouwde NFC-chip.

Je vriend of vriendin moet zijn of haar smartphone op de dock plaatsen en vervolgens maakt het toestel verbinding met je WiFi-netwerk. Een wachtwoord is niet nodig. De WiFi Porter is een uitvinding van Ten One Design. Dat het houten blokje een slim en compact design heeft is niet zo vreemd. Dit bedrijf is namelijk ook gespecialiseerd in het ontwerpen van accessoires voor Apple-prodcuten.

Aangezien de techniek werkt door middel van NFC zijn alleen moderne smartphones compatibel met het systeem. Een iPhone ouder dan 2018 zal bijvoorbeeld niet draadloos werken met de WiFi Porter. Wie een oudere iPhone heeft moet de WiFi Porter omdraaien. Daar is een QR-code te vinden. Deze kan gescand worden en vervolgens maakt de smartphone alsnog verbinding met het WiFi-netwerk.

Ten One Design brengt twee varianten op de markt. Het houten model, voor 39,95 dollar, en een speciale lederen variant die in een gelimiteerde oplage gemaakt zal worden. Deze is met een prijskaartje van 59,95 dollar wel een tikkeltje duurder.3 reacties

Ideaal ook voor restaurants, vliegvelden etc.!
Ziet er natuurlijk leuk uit, maar ik vind het wel duur voor iets wat je zelf heel makkelijk kan maken. Op https://qifi.org/ kan je eenvoudig zelf een QR code maken van je netwerk. Die print je en op https://www.123nfc.nl bestel je voor een fractie van de kosten van dit apparaat een paar losse nfc tags en dan heb je hetzelfde effect.
Lijkt mij super, jammer alleen dat ik dan ook nog eens $5 verzendkosten bovenop de 40 moet dokken. Ik wacht even op de aliexpres versie;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).