Vrijwel alle Nederlandse jongeren gebruiken social media

Social Media Nederland
Maar liefst 70% van de Nederlandse internetters gebruikt social media en in de categorie 18- tot 25-jarigen ligt dat zelfs op 98%. Geen verrassing dus dat Nederland in Europa met kop en schouders bovenaan staat als het om social media gaat.

Het CBS heeft vandaag cijfers gepresenteerd over het gebruik van internet en social media door Nederlanders in 2012. Zo’n 90% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder gebruikt internet en hiervan is 70% actief op sociale media.

Bij de term sociale media wordt vaak alleen gedacht aan sociale netwerken als Hyves Facebook en Twitter, maar dat zijn sociale netwerken die deel uitmaken van het begrip social media. Ook chatsites, professionele netwerksites (LinkedIn), instant messaging, fora en bijvoorbeeld weblogs vallen onder het begrip social media.

Met 56% zijn sociale netwerken als Facebook en Twitter veruit het populairst, daarna volgen chatsites (35%) en professionele netwerksites zoals LinkedIn (22%).

Het gebruik van sociale media is sterk gerelateerd aan de leeftijd. In de categorie 12- tot 18-jarigen ligt het gebruik op 93%, in de categorie 18- tot 25-jarigen stijgt het tot 98%, maar bij 25- tot 35-jarige internetgebruikers is dat al afgenomen tot 87%. In de categorie 75-plus internetters ligt het gebruik van sociale media nog op 18%.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat ruim een op de drie Nederlandse 75-plussers wel eens op internet te vinden is. (via: cbs.nl)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *