‘Vrouw (23) geëlektrocuteerd door iPhone’

iPhone 5 in China
Bizar incident in de Chinese provincie Xinjiang. De 23-jarige Ma Ailun nam op 11 juli een gesprek aan terwijl haar iPhone 5 aan de lading lag. Het zou haar laatste telefoontje ooit worden.

De voormalig stewardess van China Southern Airlines overleed volgens de autoriteiten aan de gevolgen van elektrocutie. Of dit ook daadwerkelijk is veroorzaakt door het apparaat van Apple werd niet bevestigd. Apple onderzoekt de zaak inmiddels en de bewuste iPhone 5 en de oplader zijn overgedragen aan de politie.

Ondertussen doet de zus van de overleden vrouw een oproep op het Chinese sociale netwerk Sina Weibo:

“Ik hoop dat Apple een verklaring kan geven. Ik hoop ook dat jullie stoppen met het gebruik van je mobiele apparaat tijdens het laden.”

Apple China heeft in een reactie medeleven getoond en zegt er alles aan te zullen doen om de kwestie uit te zoeken:

“We zijn bedroefd door dit ongeval en onze diepste condoleances gaan naar de familie van het slachtoffer. We zullen een diepgravend onderzoek doen en beloven volledige medewerking.”

Volgens de ouders van Ma Ailun is de iPhone 5 in december aangeschaft en zat er nog garantie op de telefoon. Over de oplader, en of deze wel of niet origineel van Apple was, is nog niets bekend gemaakt.

Nog geen reacties

  1. Van die 1 ampere laagvoltage oplader lijkt me dat je niet dood gaat, zelfs niet als je erover heen piest. Het lijkt me eerder een probleempje dat aan de kant van het stopcontact ligt, maar dan nog ben ik benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt.

  2. Derp je oplader hangt natuurlijk wel rechtstreeks aan je stopcontact, en bij een defect kan er gewoon netspanning op komen te staan, zeker bij zo’n goedkoop chinees ladertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *