Vrouw afgewezen door tech-startup om teveel make-up?

Oneshift
In een internet waarin vrouwenrechten de laatste tijd booming zijn, is dit er eentje in de categorie WTF. Wat had ze aan dan?

Als er iets is wat de laatste tijd viral gaat op de internets zijn het wel vrouwen en de manier waarop ze behandeld worden. Elizabeth Bentivegna solliciteerde voor een functie als programmeur bij het tech bedrijf OnShift in Cleveland (Ohio) maar werd afgewezen vanwege haar uiterlijk. Niet op haar natuurlijke voorkomen, maar vanwege de make-up die ze op had. Volgens Onshift zag ze eruit alsof ze een avondje uitging. Gebaseerd op haar kennis en ervaring was ze aangenomen, maar door de make-up werd afgewezen voor de job.

Woest dat ze is post ze haar verhaal op Facebook met een beschrijving van het voorval met wat voor kleren ze aanhad en wat voor make-up ze droeg. Een vriendin van haar pikte het verhaal op en poste het op Twitter, met alle gevolgen van dien. OnShift wordt onder vuur genomen maar heeft nog geen reactie gegeven. Elizabeth in sollicitatie-pakje zie je hierrr. Wat vind jij? Een prima outfit, of ongepast voor een sollicitatiegesprek?

6 reacties

 1. Het ziet er niet uit inderdaad. In een skate-rokje, wat was ze denkende.
  En als je haar originele reactie leest adhv de afwijzing dan lijkt ze me zo’n feministisch meisje wat nog het een en ander te leren heeft over de wereld. En taalgebruik.

  Dus ja, meiske een ervaring rijker, dat bedrijf een meer geschikte kanditaat, eind goed al goed.

  .

 2. Dit zal wel weer helemaal verdraaid zijn en ik gok dat ze gewoon is afgewezen omdat ze er niet representatief genoeg uit zag om bij het bedrijf te werken. Zo word je ook niet snel aangenomen als je als man in een trui en een spijkerbroek bij een bank gaat soliciteren. Ik vind het niet meer dan logisch, je wilt als bedrijf een bepaalde uitstraling hebben, daar hoort ook een bepaald soort dresscode bij.

 3. Ze ziet er gewoon heel netjes uit. Vrij neutraal gekleed en ook haar make-up is netjes…

  Het zal dus wel zijn omdat ze te laat kwam voor het gesprek en haar taalgebruik c.q. manieren.

  Zoals @rotarypowah schreef, hield haar taaltje niet echt over. Dan kies je ook voor iemand met een minder ‘betweterig karakter’…

  Bovendien was degene met wie ze sprak (voor de job) een vrouw? Waarom dan dat gegil over mannenwereld?

  “I was late. I had told the hiring director beforehand that I would probably be a few minutes late, and then explained to her when I arrived that I had gotten mildly lost on my way”

  http://www.themarysue.com/onshift-sexism/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *