Vrouw brengt Apple 1 van 200.000 dollar naar het grofvuil

Apple 1
Die moet wel een hele erge hekel hebben aan Apple. Of is hier meer aan de hand?

Yep, de vrouw deed het onbewust. Geen idee hebbende wat dit stukje geschiedenis waard is. Tijdens het opruimen van de schuur trof ze de computer aan en bracht ze, samen met een berg afval, de computer bij een recyclebedrijf. Gelukkig waren de mensen bij het recyclebedrijf in California wel wakker en pikte ze de appel uit de berg afval. Het bedrijf kon niet achterhalen wie de vrouw was en dus hebben ze de computer verkocht voor 200.000 dollar aan een privéverzamelaar. De helft, 100.000 dollar, is voor de vrouw, als ze het bedrag komt ophalen tenminste.

Apple 1-computers zijn grof geld waard en de 200k was eigenlijk een gehaast bedrag. We weten niet wat de staat was van het apparaat maar op veilingen lopen de bedragen soms op tot een half miljoen dollar, zoals hier in 2013.

Nog geen reacties

  1. Het zal niet de eerste keer zijn dat zo’n ding op de vuilnishoop terecht komt. Hoe vaak gebeurd het wel niet dat er iemand overlijd en de famillie de zolder opruimt. Dan ziet niemand de waarde in van een prehistorische computer en gaat die gelijk de vuilnisbak in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *