Vrouw klaagt werkgever aan om app die haar 24/7 volgt

Vrouw klaagt werknemer aan om app die haar 24/7 volgt
De dame in kwestie verwijderde de tracking-app, die haar ook buiten werktijden volgde. Dat had ze beter niet kunnen doen, want haar werkgever zette haar meteen op straat.

Myrna Arias werkte voor Intermex, een bedrijf dat in Californië geldtransporten vervolgt. Om ervoor te zorgen dat de dollars bij de rechtmatige eigenaar terecht komen, heeft elke werknemer een iPhone, voorzien van speciale software. Xora zorgt er bijvoorbeeld voor dat de leidinggevenden dag en nacht kunnen volgen wat het personeel uitspookt.

Arias had daar geen problemen mee onder werktijd, maar de bemoeienis na 17.00 uur ging haar veel te ver. Ze verwijderde de app dan ook, nadat haar baas had laten weten dat hij zelfs wist hoe hard ze het weekend ervoor had gereden. Dat betekende wel dat ze op staande voet werd ontslagen, maar Arias is nu naar de rechter gestapt om dat aan te vechten.

Ze claimt namelijk dat er inbreuk is gemaakt op haar privacy en dat haar werkgever gebruik maakt van oneerlijke handelspraktijken. Ze eist dan ook een schadevergoeding van 500.000 dollar. De zaak dient binnenkort, dus we zijn benieuwd wiens kant de rechter gaat kiezen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *