Vrouw krijgt boete voor rijden met Google Glass op

Auteur: , 6 Reacties
Google Glass in de auto

Nieuwe techniek heeft altijd even nodig voordat het logge justitiele apparaat doorheeft wat het eigenlijk is. Zo ook deze augmented realitybril. Kwestie van Glassje op, laat je rijden?

Als je auto rijdt mag je geen tv kijken, dat mag zelfs voor Amerikanen logisch zijn. Het wordt pas lastig als je met apparaten te maken krijgt die dusdanig genre-overschrijdend zijn dat de lange arm van de wet zelf niet weet wat ze er mee aan moeten. Dat ondervond ook deze vrouw die een boete kreeg omdat ze ‘TV’ keek op haar Google Glass.

Boete voor Google Glass

Ik hoor jullie bijna denken: “Heeft Google Glass een tv-tuner dan?” Dat zit er niet in, maar dat wist deze agent niet. In Californië, waar al dit plaats heeft gevonden, mag je geen scherm in je zicht hebben tenzij deze gebruikt wordt voor “satelliet-navigatie, extern scherm voor een mediaspeler of Sirius-radio”. En Google Glass heeft dus wél een GPS-ontvanger.

Om eerlijk te zijn, de originele reden dat mevrouw Google-fan aan de kant werd gezet was omdat ze te hard reed. Toen zag de agent pas dat ze een Google Glass droeg en kreeg ze nog een leuke prent er bij. Alleen is deze dus ongegrond, want bij de wet mag je wel met een navigatiesysteem rondrijden. Het lijkt dus zaak voor haar om deze boete aan te vechten en de wet duidelijk te maken dat Google Glass ook voor navigatiedoeleinden gebruikt kan worden.6 reacties

Zeer moeilijk.
Hoe is het te controleren dat ze niet d’r mail zit te checken?
Tja, de wet raakt langzaam maar zeker achterhaald door technologie. Als mevrouw dermate door haar brilletje was afgeleid dat ze haar aandacht niet bij de weg kon houden (en dus ook te hard ging rijden) vind ik dat ze die boete ook verdient.
@towi1989:
Da’s wel een lastige.
De overtreding was het overschrijden van de max. snelheid.
Daar is normaal gesproken altijd wel een aanleiding voor; onoplettendheid, ‘gewoon’ haast, haast vanwege een urgente reden, slecht bereik van de autoradio, jengelende kinderen op de achterbank…
Excuses als ‘haast vanwege een medische reden’ of iets dergelijks helpt je meestal niet van je bon af. Anderzijds krijg je geen aanvullende bon omdat je je met de kids op de achterbank bemoeide of omdat je je autoradio aan het tunen was. Waarom zou je dan wel een extra bon krijgen omdat je te hard reed als gevolg van het lezen van je navigatie via een bril?
Tja. Dit gaat hier in NL ook nog een interessant vraagstuk opleveren.
In Californië […] mag je geen scherm in je zicht hebben tenzij deze gebruikt wordt voor “satelliet-navigatie, extern scherm voor een mediaspeler of Sirius-radio”.

Dus een auto als een Mercedes S-klasse, waarvan de hele ‘klokkenwinkel’ eigenlijk een groot beeldscherm is, zou niet toegestaan zijn in Californië?
@potver7: Dat is toch alle drie? EN meer natuurlijk, maar dat weet de agent niet :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).