‘Vrouwen in Battlefield V blijven gewoon’

Auteur: , 7 Reacties
Battlefield

Er zijn wat online relletjes gaande als het gaat om de nieuwe Battlefield.

Call of Duty: WW2 sloeg wat veel gamers betreft de plank mis door vrouwelijke soldaten te integreren in de (multiplayer) game. Battlefield komt ook met vrouwelijke soldaten naar het veld en gaat zelfs nog een stapje verder. In de eerste trailer van de nieuwe game hebben vrouwen een aanwezige rol en zelfs op de box art van Battlefield V staat een vrouw.

Dit heeft tot veel ophef geleid onder de gamers. Onder de hashtag #notmybattlefield zijn er tal van protesten te vinden op onder meer YouTube, Reddit en Twitter. Sommigen vinden de emancipatie doorslaan en in een wereld van #metoo en politieke correctheid lijken ook games als Battlefield V onder deze trend gebukt te gaan. Vrouwen hebben echter historisch gezien wel degelijk een rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog op het veld.

Oskar Gabrielson, topman van de Battlefield games, voelde zich dan ook genoodzaakt om te reageren op de ophef. Via Twitter laat hij stellig weten dat de speelbare vrouwelijke karakters in Battlefield V een blijvertje zijn.7 reacties

“Vrouwen hebben echter historisch gezien wel degelijk een rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog op het veld.”

#NietInMijnGeschiedenisBoeken
Meen het, kwam nooit ten sprake, net als de medics.
Op die manier schets het in Bijv. Battlefield een gek beeld. (Homo’s liepen destijds ook niet vrolijk in lichtblauwe kleding rond)
@lolindir: @gwnbmw: in het westen waren Britse vrouwen onder meer onderdeel van de Auxiliary Territorial Service. Een vrijwillige groep voor vrouwen die een militaire functie hadden tijdens WW2. Op gegeven moment was er een tekort aan mannen en deden een groep vrouwen mee in het veld. 717 vrouwelijke leden van de ATS zijn tijdens gevechten om het leven gekomen. In vergelijking met mannen zijn de aantallen echter zo klein dat je er in de geschiedenisboeken weinig over hoort. Ben het wel met je eens dat Battlefield V een gek beeld schetst door ze een grotere rol te geven dan ze daadwerkelijk hadden.
@lolindir: Zeer zeker, voornamelijk als matras.
En zo gaat tegenwoordig nog steeds bij defensie.
@lolindir: Hoewel krijgsmachten grotendeels uit mannen bestonden, vochten er weeldegelijk vrouwen mee. Een Russische sluipschutster met meer dan 300 bevestigde kills, Amerikaanse bommer-crews die volledig uit vrouwen bestonden en zelf hele bataljonnen van vrouwelijke soldaten vochten in WWII mee.
Uiteindelijk maakten ze deel uit van de oorlog, of je het daar mee eens bent of niet. De vraag is of je een disproportioneel aandeel vrouwen in een game kunt accepteren. Ja, het is onrealistisch wat betreft verhoudingen man/vrouw, maar wat maakt dat in godsnaam uit? Historische accuratesse is ineens niet belangrijk als het gaat om reviven, hipfire, explosieven die nauwelijks dodelijk zijn enzovoort, maar als er een vrouw in een game zit moeten de geschiedenisboeken er opeens bijgepakt worden?
@yannickspinner: “Op die manier schets het in Bijv. Battlefield een gek beeld. ”

Ik zeg niet dat vrouwen geen rol hadden, maar er is gewoon zo ontzettend weinig over geschreven etc.
Tijd voor een “Female WW2 documentaire” op discovery?
ik heb bij geschiedenis (4 jaar havo) nog nooit iets gehoord over vechtende vrouwen in een oorlog. het is pas van de laatste jaren dat vrouwen uberhaupt in het leger mogen voor andere functies als medic.

ze speelde wel een grote rol, door in de industrie te werken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).