VS breidt privacywetgeving uit voor Europeanen

Auteur: , 4 Reacties
VS bereidt privacywetgeving uit voor Europeanen

Amerika geeft Europeanen dezelfde rechten als haar eigen inwoners wat betreft privacywetgeving.

Amerikaanse inwoners mogen namelijk niet zonder gerechtelijk bevel worden afgeluisterd door hun eigen geheime diensten. Terwijl wij als Europeanen vogelvrij waren verklaard. Daar komt nu verandering in volgens Eric Holder, de Amerikaanse minister van justitie. Hij wil namelijk de Europeanen dezelfde rechten geven als Amerikaanse staatsburgers.

Eurocommissaris Viviane Reding reageerde kort na de bekendmaking volgens The Guardian nog gematigd positief. Ze wil dan ook wachten totdat de wetgeving daadwerkelijk is veranderd. “Woorden doen er alleen maar toe als ze in de wet worden gezet. We wachten daarom op de wetgevende stap.”

Dit alles komt na de onthullingen van Edward Snowden. Zo heeft Europa al langer aangestuurd op de verandering van de regelgeving samen met mensenrechtenorganisaties. Vooralsnog blijkt de aanpassing van de wetgeving alleen te gelden voor mensen binnen Europa.4 reacties

Het lijkt wel een omgekeerde wereld. Ik zou zeggen dat WIJ toestemming moeten verlenen…
bereid = breidt
Wij krijgen privacy rechten van de USA… Wat grappig want als je ergens geen privacy hebt door idiote angstaanjagende wetten dan is het wel Amerika.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).