VS: MacBook Pro Touch Bar verboden tijdens examens

Hopelijk werkte de update
Waarschijnlijk wel het laatste aandachtspuntje waar Apple bij het ontwikkelen aan dacht.

De nieuwe MacBook Pro is inmiddels alweer enkele maanden oud. De grootste vernieuwing aan de laptop van Apple is de Touch Bar. Deze speciale balk boven het toetsenbord vervangt de traditionele F-toetsen en geeft je meer vrijheid in het instellen van knoppen. Volgens enkele scholen in de Verenigde Staten iets te veel vrijheid.

Zo instrueert de staat van North Carolina aan alle examendeelnemers van een advocatenopleiding om de Touch Bar van hun MacBook Pro uit te schakelen. Om zeker te zijn dat studenten deze maatregel opvolgen, is het aannemelijk dat surveillanten extra instructies krijgen om te zien of de Touch Bar daadwerkelijk uit staat.

Andere staten zoals Californië gaan een stapje verder en verbieden het gebruik van de nieuwe MacBook volledig bij de examens van hun toekomstige advocaten. Aangezien deze rechtenexamens vrij serieus genomen worden, moet de maatregel allesbehalve licht worden opgenomen.

Het is niet gek dat er veel ophef is over het gebruik van de Touch Bar tijdens toetsingsmomenten. Naast de vele handige features en spellen die je kunt gebruiken, zal het voornamelijk gaan om de speciale Quick Type-feature. De Touch Bar suggereert hierbij automatisch woorden en zinnen op basis van je schrijfstijl en eerder woordgebruik. Dat wordt dus weer ouderwets spiekbriefjes gebruiken.

Nog geen reacties

  1. Ter verduidelijking:
    Het gaat hier om het Bar-Exam, dit doe je per staat om toegelaten te worden tot de Bar association, dit doe je na je rechtenstudie om dus daadwerkelijk in de advocatuur in een staat in Amerika te mogen werken. Het examen word 2x per jaar afgenomen, 1x in februari en 1x in juli.
    De meeste staten gebruiken de software Exam4 om het examen electronisch af te nemen, of beter gezegd om de antwoorden electronisch op te slaan. Het is een soort gare notepad versie waar al het andere op je pc of mac wordt geblokkeerd. De deelnemer betaalt hier ongeveer 150$ voor.
    Volgens mij heeft Exam4 in een persbericht aangegeven dat men de macbook pro met touchbar niet kan ondersteunen, vermoedelijk omdat je er info op kunt zien die men (nog) niet kan blokkeren.
    Het nu hiervan lijkt mij minimaal aangezien je voor het bar exam zowel al het federaal recht en de wet per staat moet leren en toepassen dus dat is nogal wat om op je touchbar te tonen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *